Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 27. studenoga 2014.

Predsjednik nadzornog odbora i većinski vlasnik Kotke konfekcije Krapina, Ivica Cerovečki te predsjednik uprave Kotke Josip Pelin u svojim govorima su istaknuli da je Kotka konfekcija d.d. Krapina osnovana 1954. godine. Napomenuli su da se je od tada pa do danas, tvrtka uspjela zahvaljujući investicijama u razvoj tehnologije, organizaciju rada i kadrove, uvijek održati među najboljim konfekcionerima u zemlji. Istaknuli su i to da je u tvrtki trenutno zaposleno 600-tinjak djelatnika, koji dnevno proizvedu oko 850 visokokvalitetnih  sakoa i 700 muških hlača.

Prilikom pozdravnog govora na svečanosti, župan Željko Kolar je istaknuo:

 „Kotka je primjer sjajne tvrtke, koja opstaje na tržištu, unatoč recesiji. Posebno bih naglasio da bez ljudi nema ničega. A upravo ovdje u Zagorju imamo sjajne ljude, vrhunske stručnjake koji znaju napraviti odličan proizvod.  

Mi Zagorci smo uvijek bili samozatajni i premalo smo ulagali u brendiranje. Kotka je prepoznala na vrijeme potrebu brendiranja, ali i ulaganja u nove tehnologije u proizvodnji, stoga ni ne čudi da ova tvrtka danas slavi 60 godina.

Članovi uprave u svojim govorima su izrazili nadu da će tvrtka doživjeti  70 godina, ali ja sam osobno uvjeren da će ova tvrtka, zahvaljujući  sposobnoj upravi i marljivim ljudima, njih 600-tinjak koji rade ovdje, Kotka slaviti i 100-tu obljetnicu“, rekao je župan Željko Kolar.

Od 1995. godine, Kotka kontinuirano najmanje dva puta godišnje pod vodstvom Tekstilno-tehnološkog fakulteta iz Zagreba i specijaliziranih stručnih institucija iz inozemstva, tvrtka organizira za sve stručne djelatnike upoznavanje sa dostignućima u razvoju tehnologije, organizacijom rada, studijem rada i motivacijom za rad.

Ukupne investicije u školovanje kadrova, tržište i stvaranje vlastitih marki, nabavu modernih strojeva, uređaja i instalacija, od 1997. do 2005. godine iznosile su  oko 4 milijuna i 350 tisuća eura. 


Fotogalerija