Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 13. kolovoza 2021.

Načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja istaknuo je da je projekt gradnje vrtića bio vrijedan 8,6 milijuna kuna te da je započeo 2015. godine otkupom zemljišta i izradom projektno-tehničke dokumentacije. “U kolovozu 2018. godine projekt je prijavljen za financiranje na natječaj Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju a ugovor o financiranju projekta s agencijom potpisan je u prosincu 2018. godine. Projekt je vrijedan 8,6 milijuna kuna i sufinanciran je iz Fondova Europske unije u iznosu od 6,6 milijuna kuna. Izgradnja je počela u rujnu 2019. godine a završena je u travnju ove godine”, rekao je načelnik Hercigonja.

 

Svečanom otvorenju nazočio je i župan Željko Kolar: “Svakoj sredini i svima nama kao roditeljima prva nam je briga o našoj djeci. I ako znamo da su djeca u odličnim uvjetima u vrtiću, u rukama naših odličnih, dragih teta, ako u školama stvorimo uvjete da djeca bezbrižno uče i rade, onda i mi na svojem poslu možemo dati svoj maksimum. Nema tu puno mudrosti. Razvitak svake sredine počinje zapravo od tih uvjeta. Tuhelj je dugo čekao ovakav i ovaj projekt, ali konačno je došla ekipa koja je pokazala da zna, da može te je preko europskih sredstava realizirala ovaj projekt”, rekao je župan Kolar.

 

Ravnateljica Dječjeg vrtića Potočić Tuheljski Ana Ricijaš istaknula je: “Jako smo ponosni na zdanje koje se savršeno uklopilo u ovaj naš krajobraz, ali nemojmo zaboraviti da srce vrtića čine djeca i da smo svi mi ovdje samo zbog djece. Hvala roditeljima koji su nam dali ogromno povjerenje i učinili nas privilegiranim da sudjelujemo u odrastanju njihovog najdragocjenijeg blaga a to su njihova djeca”, rekla je ravnateljica Ricijaš.

 

Nakon otvorenja vrtića, održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća, povodom Dana općine Tuhelj. Načelnik Mladen Hercigonja, govorio je o budućim projektima. „U nadolazećem razdoblju čeka nas realizacija projekta koji će značajno poboljšati kvalitetu života naših stanovnika i promijeniti vizuru našeg Tuhlja. To je projekt rekonstrukcije i opremanja prostora Općine u društveni dom u Tuhlju. Taj prostor nalazi se na katu iznad vatrogasnog doma i po uređenju planira se dodijeliti na korištenje našim udrugama a vrijednost tog projekta je šest milijuna kuna. Slijedi rušenje objekata u centru Tuhlja kojeg smo kupili s ciljem da na tom mjestu izgradimo parkiralište koje nam je više nego potrebno te nakon toga planiramo izraditi projektnu dokumentaciju za izgradnju parkirališta. Gotova je projektna dokumentacija i pravomoćna građevinska dozvola za uređenje i izgradnju trga u centru Tuhlja”, rekao je načelnik Hercigonja, koji se na kraju zahvalio svima na radu i uspješnoj suradnji a posebno svojoj zamjenici u prošlom mandatu Veroniki Kolman te velečasnom Dragutinu Šenguli koji je u ovoj župi bio osam godina, a nakon blagdana Velike Gospe odlazi u drugu župu.

 

Župan Željko Kolar čestitao je Dan općine i blagdan župe te dodao: „Otvorenje vrtića svakako je najveće ostvarenje u proteklom periodu a posebno me veseli što ima nekoliko gotovih projekata s građevinskim dozvolama i čeka se samo raspisivanje natječaja za njihovo apliciranje. Iskoristio bih i priliku da se oprostim od vlč. Šengule. U ovih osam godina imali smo sjajan partnerski odnos sa župom u Tuhlju i velečasnim koji razumije ljude, potrebe malog čovjeka i koji izuzetno široko vidi i gleda. Zbog toga zahvaljujem na suradnji koju smo imali”, rekao je župan Kolar.

 

Dodijeljena su i godišnja priznanja i nagrade. Novčanom nagradom nagrađene su najbolje učenice s područja općine: Martina Tušak, Veronika Barlović i studentica Sandra Hercigonja. Ivana Posavec dobitnica je Povelje, za dugogodišnji rad u KUD-u ‘Naša lipa’ Tuhelj, Josip Bračun za dugogodišnju potporu i doprinos u radu DVD-a Tuhelj te Tomislav Turk za dugogodišnji doprinos i rad u Kuburaškom društvu Munja Tuhelj, Goran Đulić za višegodišnji doprinos zaštiti i unapređenju okoliša općine Tuhelj, Darijo Glogoški za promicanje imena Tuhelj te izuzetan doprinost sportu i kulturi.


Fotogalerija