Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 7. svibnja 2014.

Natjecanje i smotru iz fizike učenika osnovnih i srednjjih škola organiziraju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatsko fizikalno društvo,a traje od 5. do 8. svibnja. Natjecanje u znanju organizirano je u 5 skupina (jedna skupina za osnovne škole i četiri skupine za srednje škole) i odvija se kroz tri razine: školska/općinska, županijska i državna razina. Prema rezultatima na općinskim i županijskim natjecanjima, na državno natjecanje je pozvano 124 učenika. Pored natjecanja u znanju, učenici osmišljavaju i izvode pokuse. Na jednome pokusu su radili jedan ili dva učenika pod vodstvom jednog mentora. Učenici su tjekom godine slali radove na procjenu državnom povjerenstvu koje je na kraju najbolje pozvalo na državnu smotru.

Svečano otvaranje natjecanja započelo je u 19 sati u hotelu Well. Nakon himne uslijedili su pozdravni govori ravnateljice OŠ Stubičke Toplice Karmen Bračić Bunčec, načelnika Općine Stubičke Toplice Vladimira Bosnara, zamjenice župana za društvene djelatnosti Krapinsko-zagorske županije Jasne Petek, člana Državnog povjerenstva za provedbu natjecanja iz fizike doktora znanosti Željka Skoka te ravnatelja Agencije za odgoj i obrazovanje profesora Vinka Filipovića.

Zamjenica župana Jasna Petek istakla je da su državna natjecanja mjesto promocije znanja, darovitosti, izvrsnosti te mjesta afirmacije, ali i napornog rada. Svim učenicima i njihovim mentorima zaželjela je puno sreće i uspjeha na natjecanju te im poželjela dobrodošlicu i ugodan boravak u Hrvatskom zagorju.

Nakon obraćanja, uslijedila je priredba dobrodošlice koju je pripremila Osnovna škola Stubičke Toplice.