Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 2. prosinca 2017.

Koncertu je prisustvovala i zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek koja je pozdravila članice i članove Udruge Sveta Ana, prisutne volonterke i volontere te sve druge prijatelje udruge koji su do kraja ispunili Društveni dom u Loboru. „Često ističem kako institucije imaju velike mogućnosti, ali i limite. Tamo gdje prestaju njihove mogućnosti aktiviraju se udruge i organizacije civilnog društva, a mi smo tu da ih pomažemo i podupiremo. Velike čestitke na radu i sve onome što činite da bi djeca s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom živjele bolje i kvalitetnije“ – kazala je zamjenica župana Jasna Petek.

Na velikom koncertu su, uz članove Udruge Sveta Ana, nastupili i KUD Golubovec, Jurica Vugrek, Ženski sastav DORA, Gordana Ivanjek Tušek, VS Arete, Nikola Šrajbek, KUD Lobor, Zbor mladih “Vedrina” i  Viteško društvo Svetog Križa. Okupljene su pozdravili i saborski zastupnik Žarko Tušek, načelnica Lobora i bivša predsjednica Udruge Sveta Ana Ljubica Jembrih te sadašnja predsjednica Udruge Sveta Ana Nedjeljka Jurinić.

Udruga Sveta Ana osnovana je u veljači 2009. godine, danas ima 230 članova korisnika sa cijelog područja KZŽ, ovu će godinu završiti s proračunom pd preko milijun kuna te zapošljava 25 osoba.

 

U petak, 1. prosinca 2017. godine, održano je i obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u organizaciji Krapinsko-zagorske županije i Koordinacije Udruga osoba s invaliditetom na području KZŽ.