Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 21. ožujka 2014.

Obilježavanje je usmjereno na doprinose socijalnog rada u društvu i dio je Globalnog programa za socijalni rad i socijalni razvoj u razdoblju od 2012. do 2016. godine.

Uslijed aktualne socijalne i ekonomske krize, socijalni radnici i druge pomažuće struke se svakodnevno nalaze pred sve većim problemima i izazovima u svom radu, što zahtjeva sve veći angažman stručnjaka. Svjetski dan socijalnog rada obilježava se na području cijele Hrvatske različitim aktivnostima regionalnih udruga socijalnih radnika, koje na svom lokalnom području organiziraju stručne skupove, javne tribine, radionice i druge prigodne programe usmjerene na promicanje temeljnih načela profesije.

Komora socijalnih radnika stoga poziva socijalne radnice/ke, suradnike i kolege, kao i same korisnike, te sve druge ljude dobre volje, da svojim sudjelovanjem u aktivnostima povodom Svjetskog dana socijalnog rada doprinesu zalaganju za:

PRAVEDNOST, SOLIDARNOST, UVAŽAVANJE RAZLIČITOSTI, UKLJUČENOST I PROMJENU, kao najvažnije odgovore socijalnog rada u doba krize.

Na području Krapinsko-zagorske županije Svjetski dan socijalnog rada obilježen je 18. ožujka 2014. godine u Zlatar Bistrici, kroz zajedničko predstavljanje triju ustanova socijalne skrbi: Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda, Centra za socijalnu skrb Zlatar Bistrica i Doma za psihički bolesne odrasle osobe Lobor-grad, zajedničkim druženjem socijalnih radnika i kolega s građanima i predstavnicima suradnih ustanova, organizacija civilnog društva i lokalne samouprave.

Također, u Krapini je 21. ožujka 2014. godine u Centru za socijalnu skrb Krapina Svjetski dan socijalnog rada obilježen kroz predstavljanje udomiteljstva kao poželjnog oblika izvaninstitucionalne skrbi i preventivnih programa Obiteljskog centra KZŽ.

Ispred Krapinsko-zagorske županije navedenim je događanjima prisustvovala zamjenica župana za društvene djelatnosti mr.sc. Jasna Petek.

 


Fotogalerija