Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 28. rujna 2018.

Svjetska kardiološka federacija je 2000. godine utemeljila obilježavanje Svjetskog dana srca u cilju informiranja ljudi širom svijeta da su bolesti srca i moždani udar vodeći svjetski uzroci smrti, koji odnose 17,5 milijuna života svake godine, a procjenjuje se da će do 2030. godine biti uzrokom 23 milijuna smrti.  Svake godine obilježavanje toga dana ima različitu tematiku koja odražava ključna pitanja i teme koje se odnose na zdravlje srca. Isto je tako svrha obilježavanja i educiranje javnosti o mogućnostima sprečavanja kardiovaskularnih bolesti.

U obilježavanje Svjetskog dana srca uključili su se Zavod za javno zdravstvo u suradnji s Domom zdravlja Krapinsko-zagorske županije, Gradska društva Crvenog Križa Zabok, Zlatar i Krapina, Zabok Zdravi grad te Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice.

Osoblje specijalne bolnice u Krapinskim Toplicama je posjetiteljima mjerilo krvni tlak, glukozu i masnoću u krvi, a provođene su i edukacijske aktivnosti vezane uz zdravi način života. Izdvajamo predavanje Mladi smo onoliko koliko su nam mlade krvne žile, koje je održao kardiolog Nena Lakušić. Sa svrhom promocije kretanja i redovite tjelesne aktivnosti održan je i grupni aerobni trening te nordijsko hodanje.

 


Fotogalerija