Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 5. listopada 2021.

Poštovane učiteljice i učitelji, nastavnice i nastavnici, profesorice i profesori,

 

svake godine 05. listopada obilježava se Svjetski dan učitelja. Prigoda je to da se naglasi važnost vašeg rada i utjecaja na razvoj društva u cjelini, ali i važnost samog obrazovanja, čiji ste vi nositelji.

 

Učitelji su ti koji stvaraju poticajno okružje za učenje, koji pobuđuju znatiželju i maštu djece i učenika te prepoznaju i prihvaćaju njihove potrebe i interese. Obrazovanje je blago – a vi ste čuvari i promicatelji tog blaga, koje je jedino sigurno jamstvo uspjeha i napretka društva u cjelini.

 

Zahtjevi i izazovi koji se svakodnevno postavljaju pred vas, veliki su – posebice tijekom posljednjih godinu i pol dana u vrijeme globalne pandemije COVID-19. Unatoč tome, vi i dalje pronalazite načine da se u vama ne ugase entuzijazam i ljubav prema jednom od najplemenitijih i najodgovornijih zanimanja koja postoje.

 

Budite ponosni na poziv kojeg ste odabrali, zadržite otvorenost srca i uma i nastavite u djece i učenika razvijati i podržavati otvorenost i kreativnost duha i intelekta, na dobrobit ne samo Krapinsko – zagorske županije, već i hrvatskog društva u cjelini.

 

Želimo vam sretan Dan učitelja!

 

 

 

ŽUPAN

Željko Kolar