Zagorje
Bajka na dlanu

Svjetsko reli prvenstvo i u Zagorju

Datum objave: 2. veljače 2021.

Svjetsko reli prvenstvo (WRC) predstavlja jedno od najatraktivnijih svjetskih sportskih događaja zbog čega je i prošlu jesen snažno odjeknula vijest da će i Hrvatska dobiti priliku ugostiti najbolje svjetske vozače relija. Utrka Croatia Rally bit će održana od 22. do 25. travnja 2021. godine na području Krapinsko-zagorske, Karlovačke i Zagrebačke županije te na području Grad Zagreba, a imat će 20-ak brzinskih ispita

Župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara i suradnike su o detaljima organizacije i samog održavanja ovog prestižnog događanja izvijestili direktor natjecanja Željko Štefanić i tajnik natjecanja Dino Deljkić. Svjetsko reli prvenstvo će se na području Krapinsko-zagorske županije održati u nedjelju, 25. travnja, odnosno posljednjeg dana utrke. Vozit će se na Medvednici (Bliznec – Pila), a potom i na području Kumrovca i Zagorskih Sela gdje je u 12:18 sati predviđen i start Power Stagea.

Župan Željko Kolar podsjetio je na bogato iskustvo organiziranja utrka relija na području Krapinsko-zagorske županije te naglasio kako će Županija podržati ovaj izvanredan sportski događaj, koji domaćinima u normalnim okolnostima donosi veliku i financijsku i promotivnu korist. U slučaju da će zabrana prisustvovanje publike sportskim natjecanjima potrajati sve do kraja travnja ta će korist biti prvenstveno promotivna, kroz emitiranje sadržaja koji će milijunskom auditoriju diljem svijeta prenijeti sliku o Republici Hrvatskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji kao poželjnoj turističkoj i sportskoj destinaciji.

Organizatori se pripremaju za sve moguće solucije, no dakako da očekuju i priželjkuju daljnje poboljšanje epidemioloških prilika što bi omogućilo da Croatia Rally uživo prati i više od 100.000 gledatelja. Naime, 13 utrka Svjetskog reli prvenstva je 2019. godine putem TV-a i interneta pratilo više od 800 milijuna gledatelje, od kojih je na licu mjesta bilo više od  4 milijuna.

Na pripremnom su sastanku sudjelovali i voditeljica Ureda Turističke zajednice KZŽ Sanja Škrinjar ravnatelj Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije Stjepan Sirovec, zamjenica ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu KZŽ Jadranka Urbanc, v.d. pročelnika Ureda župana KZŽ Ana Pavić,  Darko Krušlin i Marijan Grmovšek iz Policijske uprave krapinsko-zagorske te Željko Ortner iz Vatrogasne zajednice KZŽ.

Organizatori utrke su klubovi Croatia Rallya su D.T. iz Poreča i Cro Dakar Team iz Zagreba, dok je nositelj projekta Hrvatski auto i karting savez.


Fotogalerija