Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 29. listopada 2018.

Kako kažu, pažnju šesteročlanog žirija Jutarnjeg lista, Tabula je pridobila na prvu zbog atraktivne naslovnice. Pobjednički broj iscrpno se bavi temom mladih i seksualnosti, pri čemu je naslovnica ilustrirana fotografijom dviju djevojaka u (skoro) poljupcu. Tema je odrađena temeljito, sa svih aspekata, pokrivajući sve vrste seksualnosti, izazove i dvojbe s kojima se susreću srednjoškolci. Iznimno kvalitetni tekstovi, privlačna oprema, zanimljive fotografije, sve je to – kako su objasnili članovi povjerenstva Jutarnjeg lista – bilo zaslužno za proglašenje Tabule nove najboljim srednjoškolskim listom na natječaju Jutarnjeg lista Biramo školski list godine.

 

„Mi smo umjetnička škola, a seksualnost je najviše izražena upravo u našem području. To je tema koja ne treba biti tabu. Pritom u svojoj školi nemamo problema s cenzurom, pišemo doista svašta, provokativni smo i skloni objaviti dijametralno suprotna mišljenja sugovornika o istoj temi. Volimo takve kontraste“ objasnila je učenica Petra Sokolić, glavna urednica tiskanog i digitalnog izdanja Tabule nove i novinarka Stela Matković. Na susretu su redakciju također predstavljali novinari Rea Čavić i Borna Banovec, a mentori su im Nikola Sinković i Marina Kanceljak Buhin (tiskano izdanje) te Krešimir Varga (digitalno izdanje).

 

Na natječaju je škola ove godine odnijela dvostruku pobjedu: Tabula nova (http://tabulanova.sudigoz.hr) pobijedila je i u konkurenciji najboljih digitalnih listova. – Njihove web stranice ne bi se posramili ni neki hrvatski mainstream mediji – zaključak je povjerenstva o digitalnom pobjedniku. „Drago mi je zbog učenika jer na ovaj način promoviramo njihove sposobnosti i vještine, jezične kompetencije, pismenost, ali i samu školu. Iako smo svjesni trendova, nećemo odustati od tiskanog izdanja“, rekla je ravnateljica ŠUDIGO-a Božica Šarić.

Pročitajte cjelovitu reportažu Jutarnjeg lista na https://goo.gl/dBNdif.

 

Ovim putem, upućujemo iskrene čestitke povodom osvojenog priznanja!


Fotogalerija