Zagorje
Bajka na dlanu

Tie Fly – jedinstven turističko-gastronomski projekt ovaj četvrtak u Zagorju

Datum objave: 5. lipnja 2023.

Projekt Tie Fly (ranije Pink Wing) kojem je cilj promocija hrvatskih ljepota, gradova i regija ovog četvrtka, na Tijelovo, stiže u Kumrovec. Ovaj poslovno-turistički događaj na kojem sudjeluje oko 150 ljubitelja automobila s više od 65 luksuznih sportskih vozila najavili su u ponedjeljak, 5. lipnja 2023. u Muzeju Staro selo Kumrovec predstavnici organizatora Robert Bajs i Davor Ivanjko te domaćini, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt i voditeljica muzeja Staro selo Kumrovec Anita Paun-Gadža.

Riječ je o jedinstvenom hrvatskom turističko-gastronomskom projektu čija je svrha ponuditi novu vrstu aktivnog odmora visoko platežnoj klijenteli iz poslovnog svijeta.

„Zahvaljujem organizatorima što su prepoznali Krapinsko-zagorsku županiju kao svoju destinaciju te nam dali mogućnost da se predstavimo gostima visoke platežne moći koji si mogu priuštiti ljetovanje bilo gdje na svijetu. U četvrtak ćemo u Kumrovcu gostima predstaviti da smo jedina regija u Europi koja ima zaštićen cijeli meni – puricu, mlince i štrukle, a ponudit ćemo i autohtona vina koja se mogu probati samo kod nas“, rekao je župan Željko Kolar te dodao kako i kontinentalna Hrvatska zaista ima mnogo toga za ponuditi.

Osmo izdanje ovog projekta ove godine mijenja smjer te prolazi kontinentalnom Hrvatskom, promovirajući tako ljepote unutrašnjosti Lijepe Naše.  „Projekt je to koji vodi ljude iz poslovnog svijeta na jedno neobično putovanje pet dana kroz Hrvatsku. Na tom putovanju prvo zaustavljanje od Zagreba će se dogoditi u ovom prekrasnom Etno selu u Kumrovcu. Nadamo se da ćemo zajednički promovirati ovu lokaciju“, rekao je u ime organizatora Robert Bajs te naglasio kako projekt ima i humanitarnu notu pa se tako na završnoj večeri prikupljaju određena sredstva koja se usmjeravaju prema potrebitima.

U ime organizatora obratio se i Davor Ivanjko: „Dovodimo vam 60 automobila ukupne vrijednosti preko 20 mil. eura, s naznakom da svi ti turisti koji će doći pogledati ovaj naš kraj, u odnosu na prosječnog turista u Hrvatskoj, koji ostavi 50 eura po danu, ovi ostavljaju između 900 i 1000 eura po danu. To su kvalitetni gosti koji će sigurno naći razloga da sa ponovno tu vrate“, rekao je Ivanjko i pozivao još jednom na ovaj događaj.

Načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt istaknuo je kako se veseli što je Kumrovec jedna od stanica na ovom putovanju te vjeruje da će biti puno posjetitelja koji će moći uživati u ovom spektaklu.  S njime se složila i voditeljica Muzeja Staro selo Kumrovec Anita Paun-Gadža, istaknavši da će posjetitelji moći vidjeti pravi spoj tradicionalnog i modernog.

Konferenciji su prisustvovale i voditeljica ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar i direktorica Turističke zajednice “Po plavem trnaci” Ramona Mačefat Muranić.  

Posjet karavane Krapinsko-zagorskoj županiji bit će u četvrtak 8. lipnja u Kumrovcu poslije 13 sati.


Fotogalerija