Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 19. prosinca 2013.

Župan krapinsko-zagorski Željko Kolar zajedno sa zamjenicom za društvene djelatnosti Jasnom Petek primio je danas u svom uredu Timona Spiegla, dobitnika brončane medalje na 10. međunarodnoj juniorskoj znanstvenoj olimpijadi u Mumbaiju u Indiji.

U pratnji svojih mentora iz osnovne i srednje škole, Ružice Novak, prof. (OŠ Ljudevit Gaj Krapina), Marije Vincelj, prof., Anice Šimatović, prof., Kristijana Kunšteka, prof. (Srednja Škola Krapina) i svog oca Alena Spiegla Timon je predstavio županu svoj uspjeh na međunarodnom natjecanju u poznavanju fizike, kemije, biologije i matematike. Natjecanje je to mladih do 15 godina u teorijskoj provjeri znanja i praktičnim vještinama, a sudjelovalo je preko 200 natjecatelja iz 38 zemalja. Hrvatska reprezentacija, izabrana nakon izlučnog natjecanja, sastojala se od dva tročlana tima učenika iz Krapine, Zagreba, Varaždina, Čakovca, Virovitice i Splita. Voditelji tima bili su prof.dr.sc. Krešo Zadro i Planinka Pećina, dipl. ing. s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Uz čestitke Timonu i njegovim mentorima na zapaženom rezultatu na međunarodnoj razini župan Kolar uručio je prigodne darove te nagradio Timona s novčanim darom od dvije tisuće kuna, a sljedeće godine primat će i županijsku stipendiju za nadarene učenike.

Osim prirodoslovnim znanostima, Timon se bavi i društvenim aktivnostima, pohađa glazbenu školu i aktivno se bavi plesom.