Zagorje
Bajka na dlanu

Tjedan kajkavske kulture: U Muzeju krapinskih neandertalaca otvorena izložba “Bez zanata nema alata”

Datum objave: 6. rujna 2023.

U Muzeju krapinskih neandertalaca u Krapini u srijedu, 6. rujna 2023. otvorena je izložba “Bez zanata nema alata”.

Izložba osvjetljava visoko civilizirano i odlično organizirano društvo Vučedolaca, a zanimljivi izlošci upoznaju posjetitelje s razvijenim tehnološkim vještinama vučedolskih majstora, koji su znali da svakom zanatliji treba dobar alat kako bi izradio vrhunski proizvod.

Otvorenju izložbe nazočna je bila zamjenica župana Jasna Petek, koja je zahvalila Muzeju krapinskih neandertalaca na aktivnom uključenju u ovogodišnji  Tjedan kajkavske kulture zanimljivim sadržajima. “Neka događanja su već tradicionalna, ali Muzej nas uvijek iznova iznenadi novim štiklecom, poput ove zanimljive izložbe koja je danas otvorena. Nadam se da će nas puno pogledati izložbu i da će ovo novo prijateljstvo rezultirati time da se vidimo i u Vučedolu”, rekla je zamjenica župana Jasna Petek.

Ravnatelj Muzeja Hrvatskog zagorja Jurica Sabol zahvalio je na odličnoj suradnji Muzeju vučedolske kulture i ravnateljici Mireli Hutinec te je naglasio kako jedino Vučedol i Krapina u Hrvatskoj nose Oznaku europske baštine.

Izložbu je otvorila izaslanica ministrice kulture i medija Anuška Deranja Crnokić, a posjetili su ju i učenici OŠ Augusta Cesarca Krapina.

Autorice izložbe su Mirela Hutinec i Mirna Šuljug.

Izložba ostaje otvorena do 6. studenoga 2023.


Fotogalerija