Zagorje
Bajka na dlanu

Tjedan kajkavske kulture: župan Kolar otvorio izložbu likovnih radova

Datum objave: 3. rujna 2023.

U sklopu Tjedna kajkavske kulture, u nedjelju 3. rujna 2023. župan Željko Kolar otvorio je izložbu dječjih likovnih radova u Krapini, koju organizira Društvo za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina.

“Odaziv škola koje su ove godine sudjelovale u natječaju je impozantan. Važno je iz generacije u generaciju prenašati našu tradiciju, a teme koje su bile motiv za likovne radove jesu upravo ono što Zagorje obilježava i ono čime se štiti zagorska kultura i baština. Voli svoje, poštuj tuđe, odgajaj djecu da poštuju ono od čega smo mi nastali”, poručio je župan Kolar.

Na natječaj su pristigla čak 722 dječja rada na temu pejzaža kajkavskih krajeva, licitara i tradicijskih dječjih igračaka. Najuspjelije radove biralo je Stručno prosudbeno povjerenstvo na čelu s predsjednicom Vesnom Kunštek, koja je istaknula da izložba dječjeg likovnog stvaralaštva čini neprocjenjiv dio dječjih svečanosti posvećenih kajkavskom jeziku.

U manifestaciji ˝Kaj u riječi, slici i plesu˝ sudjeluje više od 115 škola iz cijelog kajkavskog područja. Ove godine zaprimljeni su i radovi iz nekih škola koje nisu u kajkavskom govornm području što je posebna odlika cijele manifestacije.


Fotogalerija