Zagorje
Bajka na dlanu

Tomislav Kuharić predstavljat će Hrvatsku na 62. Svjetskom natjecanju u oranju

Datum objave: 16. rujna 2014.

Tomislav Kuharić bio je najbolji u kategoriji plugova ravnjaka, dok je najuspješniji u kategoriji plugova premetnjaka bio Milenko Hrgović iz Virovitičko-podravske županije. Najuspješniji u oranju s konjima bio je Ivan Despotović iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Na natjecanju su nastupila 32 orača iz 16 županija.

Božidar Domitran i Mirko Majsec, oboje također iz Krapinsko-zagorske županije, osvojili su 7. mjesto u kategoriji plugova premetnjaka, odnosno 3. mjesto u natjecanju s konjima, dok je Krapinsko-zagorska županija zauzela drugo mjesto ekipno.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar tim povodom uputio je čestitku Tomislavu Kuhariću i ostalim natjecateljima koji su predstavljali Krapinsko-zagorsku županiju na državnom natjecanju u oranju održanom u Požegi.

„U ime djelatnika Krapinsko-zagorske županije, mojih zamjenika i moje osobno, najiskrenije čestitam gospodinu Tomislavu Kuhariću, kojemu će, nakon Slovenije, Novog Zelanda, Biograda na Moru i Švedske, ovo biti peti nastup na svjetskom natjecanju u oranju. Tomislav Kuharić predstavljat će Republiku Hrvatsku i Krapinsko-zagorsku županiju u Danskoj, jednoj od vodećih europskih poljoprivrednih zemalja, što je za nas velika čast. 
Također čestitamo i svim ostalim natjecateljima iz Zagorja na osvojenim rezultatima i na trudu kojeg su uložili da Krapinsko-zagorsku županiju predstave u najboljem mogućem svjetlu na državnom natjecanju u oranju održanom u Požegi“.
 

U sklopu manifestacije održana je i izložba poljoprivredne mehanizacije te Sajam poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u koji su se uključili brojni lokalni OPG-ovi, koji su prezentirali svoje proizvode.

Organizatori ovogodišnjeg natjecanja bili su Požeško-slavonska županija i Hrvatska udruga za organizaciju natjecanja orača.

 


Fotogalerija