Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 28. srpnja 2010.

Povodom teške nesreće u Poznanovcu u kojoj su poginule tri mlade osobe,na  jučer održanoj 6. sjednici Odbora za sigurnost u prometu raspravljalo se o problemu željezničko cestovnih prijelaza na području KZŽ. Naglašeno je da je proteklih godina KZŽ održala niz sastanaka sa predstavnicima HŽ, te je upućeno niz dopisa nadležnim institucijama glede sigurnosti i organizacije u odvijanju željezničkog prijevoza putnika na području Županije.

Programom rješavanja željezničko cestovnih prijelaza u RH, za razdoblje od 2006.-15.godine utvrđeni su opseg i dinamika te prioriteti rješavanja prijelaza,iz kojeg je vidljivo da je prioritet u rješavanju ŽCP,njih ukupno 130 na području Županije, stavljen na opremanje ŽCP-a signalno svjetlosnim uređajima na najfrekventnijim mjestima.

KZŽ će ponovno uputiti dopis HŽ u kojem će zatražiti da se očituje o realiziciji Programa rješavanja ŽCP  na području Županije, te da na svim  željezničko cestovnim prijelazima osigura preglednost, odnosno da se pružni pojasevi redovito održavaju. Isto tako predložiti će da se formira komisija u čijem sastavu bi bili predstavnici HŽ,MUP,ŽUC KZŽ,Hrvatskih cesta i Županije koja bi pregledala sve prijelaze te utvrdila prioritete osiguranja istih.” – zaključeno je na jučerašnjoj sjednici Odbora čiji je predsjednik Ivan Jelenčić.

Dodajmo još da je druga tema bila organizacija preventivne akcije u suradnji sa PU krapinsko zagorskom u rujnu , tijekom koje će se plakatima i lecima nastaviti preventivne aktivnosti vezane uz sigurnost u prometu.