Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 23. listopada 2012.

-Prije tri godine naša je županijska bolnica, na radost svih roditelja, otvorila vrata svog dječjeg odjela. Od tada, liječnici i medicinske sestre danonoćno bdiju nad našim mališanima te im ovom prilikom želim na tome iskreno zahvaliti-uvodno je na obilježavanju treće obljetnice rada Odjela za pedijatriju OB Zabok istaknula županica Sonja Borovčak.

Borovčak je dodala kako je izrazitim angažmanom istaknutih pojedinaca i trudom mnogih koji su bili uključeni u Akciju „Za osmijeh djeteta u bolnici“, Odjelu priskrbljena titula Prijatelj djece, te kao najveću vrijednost istaknula mogućnost da majka ili otac uz svoje dijete boravi 24 sata. Objasnila je kako ovo olakšava rad medicinskom osoblju, a djetetu pruža nazamjenjivu sigurnost roditeljskog zagrljaja.

Voditeljica odjela dr. Filija istaknula kako je pedijatrija OB Zabok mlad, ali perspektivan odjel te da je zadovoljna kako se on razvija. U tekućoj godini Pedijatrija do sada bilježi oko 1200 hospitalizacija te više od 8 tisuća ambulantnih pregleda. Filija je istaknula kako se inzistira na stučnom usavršavanju medicinskog kadra s ciljem još efikasnijeg zbrinjavanja najmlađih stanovnika Županije.

-Naravno da bi bilo lijepo da je oboljelih što manje, ali brojke koje je navela dr. Filija opravdavaju postojanje i rad ovog odjela. Pedijatrijski odjel je nedvojbeno podigao kvalitetu zdravstvene zaštite za djecu naše županije. Zahvaljujući dobroj suradnji sa zagrebačkim bolnicama i liječnicima obiteljske medicine osiguravamo da naši najmlađi pacijenti budu uvijek u brižnim rukama-rekla je Borovčak te ravnatelju bolnice dr. Švajgeru i voditeljici Odjela dr. Filiji predala vrijedan dar koji je i za ovu prigodu osigurala Županija.Ravnatelj OB Zabok dr. Švajger i dr. Filija zahvalili su na daru, medicinskom uređaju-LED fototerapijskoj posteljici koja se koristi kod slučajeva novorođenačke žutice, a županica zaključila kako će uvijek voditi računa i pomagati Pedijatriji, koja ima posebno mjesto u njenom srcu. Društvo Naša djeca Zabok Odjelu je poklonilo slikovnice i knjige koje su u humanitarnoj akciji „Djeca djeci“ u Dječjem tjednu prikupili učenici razredne nastave Osnovne škole K.Š. Gjalskog Zabok te članovi Dječjeg gradskog vijeća i dramsko-lutkarske grupe DND-a Zabok. Prikupljeno je dvjestotinjak naslova u kojima će mali bolesnici moći uživati dok borave na dječjem odjelu. Slikovnice i knjige u ime DND-a Zabok predale su Mateja Štokan, volonterka DND-a i Jasenka Borovčak, tajnica DND-a Zabok. Druženje je nastavljeno uz prigodni domjenak kojeg su svojim gostima pripremile liječnice i medicinske sestre dječjeg odjela OB Zabok.