Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 8. prosinca 2010.

Danas je u Srednjoj školi u Krapini održana izuzetno posjećena tribina u sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti, a čija se tematika bazirala na alkoholizmu kao najraširenijem obliku ovisnosti.

Uz moderatoricu, Sonju Borovčak, zamjenicu župana, tribini je prisustvovao i Dubravko Klarić, predstojnik Ureda za suzbijanje zloporabe droga Vlade Republike Hrvatske. U nastupnom govoru Sonje Borovčak naglašeno je kako je jasno vidljivo da alkoholizam predstavlja veliki društveni problem. Prema njezinim riječima, a čemu svjedoči i praksa, jedino zajedničkim snagama svih društvenih struktura može se na odgovarajući način boriti protiv svih vrsta ovisnosti, posebno one najraširenije, a to je ovisnost o alkoholu.

Dubravko Klarić, u ime Vlade Republike Hrvatske, pohvalio je rad županijskih institucija u prevenciji ovisnosti i istaknuo kako je alkohol znatno veći problem od droge. “Bitno je uključiti nevladin sektor i civilno društvo u borbu za suzbijanje ovisnosti i u ovoj se županiji to dobro radi. Krapinsko-zagorska županija nije visokorizična što se tiče porblematike konzumacije i ovisnosti o drogama i alkoholu te time valja biti zadovoljan” – istaknuo je predstojnik Vladina ureda.

Edukativno-informativnu tribinu povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti organizirala je Krapinsko-zagorska županija u suradnji sa Obiteljskim centrom Krapinsko-zagorske županije, Centrom za prevenciju  i izvanbolničko liječenje ovisnosti  pri Zavodu za javno zdravstvo Krapinsko zagorske županije, Policijskom upravom krapinsko-zagorskom, Zajednicom klubova liječenih alkoholičara Krapinsko-zagorske županije i Gradskim društvom Crvenog križa Krapina.