Zagorje
Bajka na dlanu

TROSTRUKI DOBITNIK PORINA J.R. AUGUST NA PRIJEMU KOD ŽUPANA

Datum objave: 20. svibnja 2020.

J.R. August je bio nominiran u kategoriji Album godine i to za album Dangerous Waters, u kategoriji Novi izvođač godine, Najbolji album alternativne glazbe (album Dangerous Waters), za najbolju mušku vokalnu izvedbu za skladbu Crucify me te u kategoriji najbolji video broj. Predvodio je ovogodišnju listu nominacija za 27. izdanje Porina, prestižne diskografske nagrade. Mladom talentiranom glazbeniku pripao je Porin u kategoriji „Album godine“ za njegov album Dangerous Waters, a isti je album proglašen i najboljim u kategoriji „Najbolji album alternativne glazbe“. Treći Porin pripao mu je u kategoriji „Najbolji novi izvođač“.

 

 

Župan Željko Kolar rekao je da mu je bila čast što je kao župan Krapinsko – zagorske županije, ali i ponosni Zagorec, mogao održati prijem za trostrukog dobitnika Porina J. R. Augusta. „On je napravio izuzetno iznenađenje, i očekivanja su bila da će osvojiti Porina za alternativni album godine, ali kako je rekao Nikola, Porin za Album godine je iznenađenje bilo za sve, ali svi koji prate Nikolin rad rekli su da to i ne iznenađuje te da je samo bilo pitanje dana kada će se to dogoditi. I ja kao župan dobio sam brojne telefonske pozive iz čitave Hrvatske, a pitanje je bilo – Gdje ste ga dosad skrivali? Rekao sam da ćemo odsad nadalje sigurno još više čuti za njega i apsolutno sam siguran da to neće biti unutar granica Hrvatske već će to biti i šire pogotovo iz razloga jer je njegov album snimljen na engleskom jeziku što je iznenađenje za sve one koji se bave glazbenom scenom u Republici Hrvatskoj. Nikola i ja smo razgovarali o daljnjoj suradnji, a vezano je za promociju našeg Zagorja i naše Bajke na dlanu kroz turizam i nakon što se slegnu i dojmovi i nakon što Nikola obavi sva gostovanja po medijima do kraja tjedna, vrlo brzo ćemo sljedeći tjedan ponovno sjesti i konkretizirati suradnju. To su prvi Porini koje je Nikola osvojio, ali siguran sam da nisu zadnji“, rekao je župan Kolar

 

J. R. August je rekao kako je počašćen podrškom koju je dobio od Zagorci i Zagoraca. „Drago mi je da sam osvojio te nagrade, ali to nije razlog zbog kojeg se bavim glazbom. Drago mi je što je većina Zagoraca, kao i župan prepoznala uspjeh i da ćemo sa Županijom surađivati u budućnosti. Župan Kolar rekao je kako želi pomoći u promicanju i počašćen sam zbog toga jer je lijepo da te tvoja sredina podržava, a Zagorci su me oduvijek voljeli i podržavali iako pjevam na engleskom jeziku“, – rekao je J. R. August te dodao da je već dobio neke potvrde za koncerte. „U zadnjih par dana smo dobili neke potvrde za koncerte, ali detalje još ne smijem otkrivati. To će biti koncerti na otvorenom, a za ostale koncerte se nadamo da će se održati na jesen. Čeka nas puno toga u Hrvatskoj, a cilj nam je okrenuti se i Europi, čim to situacija dopusti“, zaključio je J. R. August.

 

LINK NA VIDEO: https://www.instagram.com/p/CAaAvjfHEBD/?utm_source=ig_web_copy_link

 


Fotogalerija