Zagorje
Bajka na dlanu

“Tu smo zbog budućnosti, a da se prošlost ne zaboravi”

Datum objave: 18. studenoga 2022.

Središnji program počeo je u 10,00 sati u dvorištu vukovarske bolnice, mjestu s kojeg su agresori 1991. odveli ranjenike na Ovčaru i potom ih smaknuli, a nastavio se Kolonom sjećanja gradskim ulicama prema Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. Kolonu su predvodili branitelji Vukovara zajedno sa članovima obitelji poginulih, nestalih, ubijenih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih branitelja te po prvi put i oni kojo su kao djeca prošli ratna stradanja.

Među tisućama okupljenih iz čitave Hrvatske bio je i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. “I ove smo godine u Vukovaru. Zajedno sa zagorskim braniteljima odajemo počast poginulim i nestalim braniteljima i civilima. Tu smo zbog budućnosti, a da se prošlost ne zaboravi. Zajednički se prisjećamo najtužnijeg dana u povijesti Vulovara, s porukom Ne ponovilo se!” – istaknuo je ovom prilikom župan Kolar.

Počast poginulim braniteljima i civilima su kod središnjeg spomen obilježja na Memorijalnom groblju polaganjem cvijeća i pajenjem svijeća odale brojne delegacije i pojedinci, među kojima i hrvatski branitelji Vukovara, izaslanik Predsjednika Reublike Hrvatske, Predsjednik Hrvatskog sabora i brojni saborski zastupnici, Premijer Vlade Reublike Hrvatske zajedno s više ministara, hrvatski župani, gradonačelnici i načelnici…

U programu je sudjelovala i povijesna postrojba Krapinsko-zagorske županije Kostelska pištola – Keglevićeva straža Kostel. 


Fotogalerija