Zagorje
Bajka na dlanu

Tvrtka M.I. Hršak uložila 18 milijuna kuna u novi proizvodni pogon

Datum objave: 13. studenoga 2015.

Na svečanosti kojom je obilježen završetak nove investicije u gradnju proizvodnog pogona, nazočio je i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je tom prilikom istaknuo:

„Izuzetno sam sretan i ponosan što je danas otvoren još jedan proizvodni pogon na području Krapinsko-zagorske županije. Prilika je to da zahvalimo obitelji Hršak, ali i svima ostalima koji su također investirali i otvarali nova radna mjesta, čime su doprinijeli rastu ukupnog gospodarstva Krapinsko-zagorske županije. Samo ove godine tvrtka M.I. Hršak zaposlila je 50-tak ljudi, a do kraja godine planira još 10-tak. Upravo zbog takvih investicija poput ove lani smo imali najveći porast zaposlenosti u Republici Hrvatskoj, zbog čega smo ove godine na trećem mjestu po rastu. Vremena su izazovna, u kojima najjači i najuspješniji  ostvaruju dobre rezultate. Drago mi je da je tvrtki M.I. Hršak pri realizaciji ove investicije mogla pomoći i Krapinsko-zagorska županija, koja joj je subvencionirala kamatu kredita. Vrlo je bitno da kako domaći, tako i strani investitori osjećaju da su dobrodošli i da im je regionalna i lokalna uprava na raspolaganju, koja će pratiti svaki njihov korak i omogućiti im da u što kraćem razdoblju sa što manje administrativnih zapreka realiziraju investiciju“, rekao je župan Kolar.

 

Vlasnik tvrtke Josip Hršak istaknuo je prilikom govora da je novi objekt namijenjen za proizvodnju čeličnih konstrukcija, veličine je 3.500 m2 te je izgrađen u skladu s načelima energetske učinkovitosti, zaštitom okoliša i radne okoline djelatnika. „Ukupna vrijednost investicije u proizvodni pogon i opremanje iznosi 18 milijuna kuna. U poduzeću je zaposleno 100 djelatnika, s tendencijom daljnjeg zapošljavanja. Većina zaposlenih u poduzeću su mlađi visokoobrazovani stručnjaci te kadar sa završenom srednjom školom obrazovan za rad na računalno upravljanim strojevima“, rekao je Josip Hršak.

 

Poduzeće M.I. HRŠAK d.o.o. započelo je sa radom 01. siječnja 2006. godine. Osnovne djelatnosti poduzeća su proizvodnja metalnih konstrukcija i njihovih dijelova, proizvodnja i montaža limenih pokrova i fasada (limovi u obliku crijepa, trapezni limovi) te izgradnja kompletnih poslovnih objekata (posebice proizvodnih i skladišnih objekata).  U 2013. godini poduzeće je ishodilo ISO 9001 certifikat za upravljanje kvalitetom, uvelo HRN:EN norme 14782 i 1090 za sustave proizvodnje te CE znakove za vlastite proizvode,  što joj je omogućilo realizaciju značajne količine poslova kako na području Republike Hrvatske, tako i na globalnom tržištu.

 

Među brojnim uzvanicima koji su nazočili svečanosti bili su i zamjenik župana KZŽ Anđelko Ferek-Jambrek, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec, predsjednik HGK ŽK Krapina Josip Grilec, zamjenik gradonačelnika Krapine Branko Varjačić te velečasni Tomislav Šestak, koji je i blagoslovio novi proizvodni pogon.

 


Fotogalerija