Zagorje
Bajka na dlanu

U 7 dana 60 novih COVID pozitivnih osoba

Datum objave: 17. ožujka 2023.

Na području Krapinsko-zagorske županije u proteklih 7 dana evidentirano je 60 novih osoba pozitivnih na koronavirus, među kojima 13 testiranih PCR testom i 47 testiranih brzim antigenskim testom.

Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko – zagorske županije iznosi 122. Broj novooboljelih u proteklih 7 dana na 100.000 stanovnika iznosi  48 dok je prije tjedan dana iznosio 60, a prije dva tjedna 67.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 1 pozitivna osoba na SARS CoV-2. Dnevni prosjek hospitaliziranih COVID pozitivnih osoba je u prošlom tjednu bio 5, koliko je iznosio i tjedan dana prije. U proteklih 7 dana preminula je 1 pozitivna osoba

U zdravstvenim ustanovama Krapinsko-zagorske županije trenutno su 4 pozitivna djelatnika, sva 4 zdravstvena, dok su prije dva tjedna bilo 5 pozitivnih djelatnika (3 zdravstvena). U ustanovama pružatelja socijalne usluge smještaja je 9 COVID pozitivnih korisnika, dok je prije dva tjedna bilo 26 pozitivnih korisnika i 2 pozitivna djelatnika.