Zagorje
Bajka na dlanu

U Bedekovčini na Dan državnosti održane 20. Sportske igre branitelja

Datum objave: 30. svibnja 2020.

Na sportskim igrama branitelja je i ove godine bio župan Željko Kolar, koji je ovom prilikom svim stanovnicima Krapinsko-zagorske županije još jednom čestitao Dan državnosti. „Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Bedekovčina jedna je od niza braniteljskih udruga s područja Krapinsko-zagorske županije koja je izuzetno aktivna. Kroz rad ovih udruga dolazi se do dodatnih informacija u kakvim uvjetima branitelji žive i jesu li uopće uspjeli iskoristiti pogodnosti koje im zakon nekad pruža, a s druge strane i na sve ono što uopće nije regulirano zakonom i propisima. .Nažalost, nakon toliko godina od završetka rata ima još branitelja koji nisu riješili svoj status, ima onih branitelja koji žive u izuzetno lošim stambenim uvjetima, ali i onih koji nisu riješili svoja prihodovna pitanja i te stvari uz pomoć udruga rješava Krapinsko-zagorska županija“ – naglasio je župan Kolar prije samog otvorenja sportskih igara.

Sportske igre branitelja otvorio je potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić, koji je posebno zahvalio svim braniteljima na stvaranju i obrani samostalne i suverene Republike Hrvatske. „29 je godina od formiranja Zbora Narodne garde i Hrvatske vojske te 30 godina od Dana državnosti odnosno dana kad je konstituiran prvi demokratski liberalni parlament na ovim prostorima koji je donio dašak liberalne demokracije. To je možda najvrednije što je čovječanstvo humanističkim razvojem u 20. i 21. stoljeću ‘izumilo’. To nam omogućava da izrazimo svoje stavove i da živimo u toleranciji i miru zahvaljujući vama braniteljima i da svi radimo ono što je najbolje za našu Republiku Hrvatsku – istaknuo je potpredsjednik Sabora Hajdaš Dončić, počasni građanin Općine Bedekovčina.

 „Riječ je o 20. Susretima branitelja Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Bedekovčina koji smo željeli obilježiti na Dan državnosti na 29. godišnjicu Oružanih snaga Hrvatske. Ovdje je osam braniteljskih udruga s kojima smo prijatelji i s kojima surađujemo“ – rekao je predsjednik Udruge Stjepan Jaković, pojasnivši da su sportske igre zbog epidemije koronavirusa održane u smanjenom obujmu. „Smanjili smo i aktivnosti te se danas natječemo u ribolovu, visećoj kuglani i belotu“ – rekao je predsjednik Jaković, koji je ovom prilikom posebno zahvalio počasnom predsjedniku Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Bedekovčina Stjepanu Sovecu, koji je također pozdravio sve okupljene.

Načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban naglasio je kako je Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Bedekovčina jedna od najaktivnijih udruga iz Bedekovčine na koju se uvijek može osloniti, te da njezini članovi pomažu pri organiziranju raznih bedekovčanskih manifestacija, ali i ostalim aktivnostima na području općine. „Nadam se da će svi danas uživati, lijepo se družiti kao i svake godine te nositi lijepe uspomene iz naše Bedekovčine“  – poručio je načelnik Ban braniteljima iz ostalih krajeva Zagorja te gostima iz Jarmine i Rugvice.

Na sportskim igrama branitelja bili su i savjetnik župana za branitelje i načelnik Zlatar Bistrice Žarko Miholić te zamjenik načelnika Općine Bedekovčina Janko Buzjak.


Fotogalerija