Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 22. listopada 2017.

Sajam je obišao i župan Željko Kolar koji je zahvalio Općini Bedekovčina i Povjerenstvu za ravnopravnost spolova Općine Bedekovčina na njegovoj organizaciji i skretanju pozornosti na ulogu ruralnih žena u današnjem svijetu. „Ovakvi manji sajmovi daju udrugama i OPG-ovima mogućnost da se prezentiraju. Oni zajednički promoviraju Krapinsko-zagorsku županiju, ali ljudi od toga i žive te im moramo pomoći u plasmanu njihovih roba i usluga na tržište“ – rekao je župan Kolar te naglasio kako su za male proizvođače bitne manifestacije Krapinsko-zagorske županije 100%ZAGORSKO, kao i da Županija svake godine ima mjeru ruralnog razvoja posvećenu malim OPG-ovima, za širenje proizvodnje i prezentaciju proizvoda.

Načelnik Bedekovčine Darko Ban istaknuo je kako Općina Bedekovčina i općinsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova već četvrtu godinu uzastopce na ovaj naččin obilježavaju dan seoskih žena .“Sve naše OPG-ove i udruge pozovemo na našu tržnicu i Bedekovčinu da bi mogli prezentirati i promovirati svoje proizvode. Svake je godine sve više proizvoda, od poljoprivrednih proizvoda do onih domaće kućne radinosti i drvenih igračaka“ – rekao je načelnik Bedekovčine.

Na sajmu je sudjelovalo 20-ak OPG-ova i udruga s prostora Općine Bedekovčina i susjednih krajeva. U popratnom programu nastupila je grupa Hollywood, a sve okupljene na otvaranju Sajma pozdravila je i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Općine Bedekovčina Jadranka Vidiček.


Fotogalerija