Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 4. travnja 2022.

Projekt dogradnje Dječjeg vrtića Bedekovčina vrijedan je 10 milijuna kuna te je njegovom realizacijom omogućen rad za 3 nove odgojno obrazovne skupine vrtića,koji sada može primiti ukupno 180 djece. Župan Željko Kolar uputio je čestitke na konačnom završetku ovog projekta važnog prije svega za djecu i njihove roditelje. „Da ima malo pravde, a nema je uvijek u životu, onda bi se dogradnja ovog dječjeg vrtića financirala kao i za sve dječji vrtići u to vrijeme na području županije. Međutim, zbog nekih razloga i nerazumijevanja to nije bilo tako. Ali kad su se neki već i poveselili da te dogradnje neće biti, zahvaljujući upornosti načelnika i njegove ekipe mi smo danas ipak ovdje. Ovo je samo dokaz da nikada ne smijete odustati i da nije uvijek jednostavno doći do realizacije projekta. Uvijek ima jednostavniji i teži put. Ako je jednostavnije, on otvara drugu investiciju, a ako je teži, onda ta druga investicija ide nešto sporije. Međutim, ovdje čak niti to nije primjer, jer već sada imamo spremnu novu nadogradnju vrtića i vjerujem da će u sljedećem natječaju to biti realizirano. Ovo je prije svega bitno zbog djece i njihovih roditelja, kako bi oni mogli svoju djecu ostaviti u odličnim uvjetima za boravak u vrtiću kod naših uvijek sjajnih teta pa se mirno mogu posvetiti svojem poslu i aktivnostima“ – poručio je župan Kolar i dodao kako se u Bedekovčini puno ulaže u obrazovanje, od predškolskog odgoja preko osnovnih do srednje škole te da  postoji sinergija između obrazovnih institucija, općine i Županije kao osnivača. 

Vrtić je djetetov drugi dom i svi zajedno u vrtiću smo jedna velika obitelja ta velika obitelj nam se s današnjim danom i proširila. Ulaganje u ovakve projekte je ulaganje u budućnost djece, jer djeca u vrtiću zajedno kroz partnerstvo roditelja i dječjeg vrtića stvaraju temelje za daljnji život. Djeca su znatiželjna, vesela, iskrena, neiskvarena i upravo nas ta neiskvarenost često može podsjetiti na prave i važne vrijednosti i temelje u životu na koje mi odrasli često zaboravimo“ – kazala je u svom pozdravnom govoru v.d. ravnateljice Dječjeg vrtića Bedekovčinja Dijana Šaronja te napomenula kako je vrtić ovom dogradnjom proširio kapacitet za tri odgojno – obrazovne skupine te da je sada upisano 52 djece više.

Načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban  nije krio zadovoljstvo zbog otvaranja vrtića i konačnog završetka višemjesečne saga oko tehničkog pregleda i dobivanja uporabne dozvole. „„Projekt rekonstrukcije i dogradnje Dječjeg vrtića Bedekovčina – faza I. vrijedan je oko 10 milijuna kuna i proveden je uz financijski doprinos Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u iznosu od 750 tisuća kuna te kredita u iznosu od oko 9 milijuna kuna. Provedbom projekta omogućen je rad za tri nove odgojno-obrazovne skupine u Dječjem vrtiću Bedekovčina koji sada može primiti 180 djece. U skoroj budućnosti planiramo realizirati i drugu fazu rekonstrukcije i dogradnje Dječjeg vrtića Bedekovčinačime bi se kapaciteti vrtića proširili za još četiri odgojno-obrazovne skupine“ – kazao je načelnik Ban te u ime Općine Bedekovčina zahvalio svima koji su sudjelovali u pripremi i provedbi ovog projekta, među kojima je posebno istaknu bivšu ravnateljicu Dječjeg vrtića Klementinu Komorčec.

 „Svjesni smo toga koliko su vrtići značajni roditeljima i zajednici. To je mjesto gdje naša djeca odlaze van obitelji i prvi puta se rastaju od obitelji te nažalost često provode i više vremena u vrtiću s tetama koje brinu za njih, nego što uspiju kvalitetno vrijeme provesti sa svojom obitelji. Upravo zbog toga posebno je važno ulagati u vrtiće, graditi ih i razvijati“ – rekao je Mislav Rubić ispred Središnjeg ureda za demografiju i mlade.

U programu otvorenja dograđenog dijela Dječjeg vrtića Bedekovčina sudjelovale su vrtićke skupine Pčelice i Mišeki te vokalna skupina OŠ Bedekovčina, dok je župan Kolar ovom prilikom vrtiću darovao paket tradicijskih drvenih igračaka koje se nalaze i na listi nematerijalne baštine UNESCO-a. Vrtić je blagoslovio bedekovčanski župnik Željko Horvat.

 


Fotogalerija