Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 28. svibnja 2018.

Udomiteljstvo je oblik skrbi izvan vlastite obitelji kojim se osobi (djetetu ili odrasloj osobi) u obiteljskom okruženju  pruža briga primjerena njenoj dobi i potrebama.  Svrha udomiteljstva je omogućiti  djetetu odrastanje u zamjenskoj obitelji, a drugim osobama primjereno zbrinjavanje, dom i naravno obitelj koju nisu imali ili su živjeli u uvjetima koji nisu bili adekvatni za život.

Na području CZSS Zlatar Bistrica  ima ukupno 27 udomiteljskih obitelji, 20 za odrasle osobe a 7 za djecu od kojih su 4 srodničke udomiteljske obitelji. Susret udomitelja održan je povodom Međunarodnog dana obitelji, a samo obilježavanje je popraćeno igrom, pjesmom i zajedništvom. Organizatori ističu kako se i ove godine suradnja s lokalnom zajednicom pokazala jako dobrom, kao dobri domaćini pokazali su se učenici Osnovne škole Belec koji su dali svoj doprinos edukaciji svojom pjesmom i recitacijama, župni zbor Marije Snježne iz Belca sa župnikom Milanom Pušecom, belečke mažoretkinje, KPD Zlatarjevo iz Zlatar te gradsko društvo Crvenog križa Zlatar.

Susretu udomitelja prisustvovala je pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Martina Gregurović Šanjug te više čelnika jedinica lokalne samouprave.