Zagorje
Bajka na dlanu

U Budinščini na Danu Općine i predsjednik Milanović

Datum objave: 2. svibnja 2022.

Zamjenica župana Jasna Petek okupljenima na svečanoj sjednici čestitala Dan Općine, ali i Međunarodni praznik rada. „Bez obzira na veličinu općine, bitno je da se kapaciteti općine u punom smislu stave u svu raspoloživu snagu te da se osmisle, ali i izrealiziraju projekti“ – poručila je zamjenica župana Jasna Petek.

Na obilježavanju Dana Općine Budinščina bio je i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, koji je čestitajući Dan općine njezinim stanovnicima zaželio da budu sretni i bogatiji jer će „tada će biti manje ovisni” „Novac iz europskih fondova dobivamo jer smo manje razvijeni nego Njemačka ili Austrija. S obzirom da su Europsku uniju smislili oni bogatiji, njihov interes je, osim očuvanja mira bilo i širenje prostora , prodaja robe i usluga, neka vrsta dominacije. Na to smo pristali i po tim pravilima sada igramo. Svaki euro koji se nudi treba probati uzeti“, istaknuo je predsjednik Milanović te naglasio kako je od svih zagorskih mjesta najviše puta bio upravo u Budinščini.

Svečanu je sjednicu otvorila predsjednica Općinskog vijeća Dijana Margetić, dok je načelnik Radovan Hercigonja podnio izvješće o tome što je u Budinščini napravljeno u proteklih dana i onome što se planira za naredno razdoblje, s posebnim osvrtom na najveći projekt u povijesti Općine – nedavno sagrađen dječji vrtića vrijedan čak 13,3 milijuna kuna. Okupljene je u ime okupljenih gradonačelnika i načelnika pozdravio načelnik Općine Breznički Hum Zoran Hegedić.

U popratnom su programu nastupili učenici Osnovne škole Vladimir Nazor Budinščina i Glazbeno društvo Franjo Dugan Budinščina.


Fotogalerija