Zagorje
Bajka na dlanu

U Centru za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Datum objave: 1. prosinca 2023.

U organizaciji Ravnateljstva policije i Policijske uprave krapinsko-zagorske te Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice u petak, 1. prosinca 2023. obilježen je Međunarodni dan osoba s invaliditetom, kroz prometni i glazbeni program te zanimljive radionice u Centru, a podršku je dala i zamjenica župana Jasna Petek. 

“Ovakvih akcija potrebno je sve više jer djeca na taj način uče kroz igru i zabavu. U našoj županiji zapravo imamo vrlo velik broj osoba s invaliditetom, u vrhu smo Hrvatske, to su velikim dijelom i osobe treće životne dobi, ali i veliki broj djece i mladih. Stoga brojne aktivnosti provodimo kao osnivači ovog Centra za odgoj i obrazovanje, ali uz to provodimo i druge oblike podrške djeci i mladima, kroz institut pomoćnika u nastavi, kroz ranu intervenciju za najmlađe, kroz podršku projektima i programima udruga za osobe s invaliditetom. Županija se uključuje cijelu godinu kroz potporu u radu svim dobnim skupinama”, rekla je zamjenica župana Jasna Petek te dodala kako je na jedinicama lokalne i regionalne samouprave zadatak graditi društvo koje će pružati sigurno, kvalitetno okruženje za sve osobe s invaliditetom, djecu s teškoćama u razvoju, posebno naglašavajući da usluge koje oni trebaju za zadovoljavanje svojih potreba trebaju biti pristupačne i dostupne.

Voditeljica Službe prevencije u Ravnateljstvu policije Sandra Veber rekla je kako je program organiziran s ciljem promicanja jednakosti, ravnopravnosti, nediskriminacije i uključivosti osoba s invaliditetom. “Mi ćemo to danas napraviti u ovom Centru kroz interaktivne radionice u jednom danu, zajedno s partnerima – kazalištem Smješko, Jumicarom i grupom Adastra, gdje ćemo promovirati dječja prava i prava djece s poteškoćama u razvoju. Upravo kroz radionicu Imam prava i radionicu Mogu kao i ti, mi ćemo na djeci razumljiv način progovoriti o važnosti poštivanja dječjih prava, važnosti uključenosti sukladno Konvenciji o pravima djeteta i sukladno Konvenciji o pravima osoba s invaliditetom”, rekla je voditeljica Službe prevencije Sandra Veber.

Ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice Antun Zupanc zahvalio je Ravnateljstvu policije i PU krapinsko – zagorskoj na dolasku u Centar i zajedničkom obilježavanju Međunarodnog dana osoba s invaliditetom te napomenuo da Centar podržava bilo koju akciju koja se tiče prevencije i zaštite prava osoba s invaliditetom, a događanje je podržala i načelnica Krapinskih Toplica Gordana Jureković.


Fotogalerija