Zagorje
Bajka na dlanu

U Desiniću proslavljen Dan Općine

Datum objave: 24. travnja 2017.

Župan Željko Kolar čestitao je Dan desinićke Općine, Župe i škole „Krapinsko-zagorska županija brine o razvoju svake svoje općine i grada te mi je stoga drago što je u načelnikovu izvješću nekoliko puta spomenuta Županija, kao i naša zagorska razvojna agencija i županijska uprava za ceste“ rekao je župan Kolar te se potom osvrnuo na planove za sljedeće razdoblje „Planiramo obnoviti kompletnu cestu od Grešne Gorice do dvorca Veliki Tabor, a osigurali smo i sredstva za kompletno zemljište ispod dvorca da ovdje posadimo voćnjak i vinograd autohtonih sorti. Kako bi to sve mogli ostvariti svi zajedno moramo pomagati našem gospodarstvu s kojim sve počinje. Na području Krapinsko-zagorske županije imamo odlične gospodarske rezultate, otvorili smo preko 3.100 novih radnih mjesta i broj nezaposlenih je ispod 4.000, odnosno na razini iz 2008“-  naglasio je župan Željko Kolar.

Načelnik Desinića Zvonko Škreblin je na svečanosti podnio opširno izvješće u radu u proteklom razdoblju. Prisutnima se obratio i saborski zastupnik Marko Vešligaj, a Dan Općine Desinić u ime prisutnih gradonačelnika i načelnika čestitao je i načelnik Zagorskih Sela Željko Kodrnja.

U kulturnom programu nastupio je KUD Horvatska, a prije same svečane sjednice predstavile su se i druge udruge s područja općine Desinić.


Fotogalerija