Zagorje
Bajka na dlanu

U Đurmancu otvoreni smještajni kapaciteti sa 4 zvjezdice

Datum objave: 17. kolovoza 2015.

Na svečanom otvorenju bio je i  župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je prilikom pozdravnog govora rekao da je ulaganje u teškim vremenima prava formula za uspjeh, potkrijepivši to činjenicom da  turizam u Zagorju cvjeta i bilježi rekordne brojke u svim segmentima. „Kontinentalni turizam u Republici Hrvatskoj ima svoju perspektivu, ali bez ulaganja ne možemo očekivati rezultate. Ono što se događa na području Krapinsko-zagorske županije može biti obrazac za čitavu Hrvatsku – od 12 kontinentalnih županija, nalazimo se na drugom mjestu po broju dolazaka i noćenja, ispred nas je samo Karlovačka županija, na čijem se području nalazi Nacionalni park Plitvička jezera. S obzirom na niz najavljenih investicija na području Zagorja, uvjeren sam da ćemo kroz nekoliko godina zauzeti prvo mjesto na ovoj ljestvici“, rekao je župan Kolar.

Na svečanom otvorenju bio je i pomoćnik ministra turizma Robert Pende, koji je pohvalio uređenost objekta i soba, dodavši da je ulaganje u smještajne kapacitete, kao ovdje u Đurmancu, nešto bez čega se ne može računati na uspjeh u turizmu. „Krapinsko-zagorska županija zaista bilježi izvrsne turističke rezultate, a kako bi i druge kontinentalne županije krenule njenim stopama, Ministarstvo turizma će pokušati olakšati put do tog uspjeha kroz potpore. Zagorje je bez sumnje turistička destinacija, i to treba znati iskoristiti“, zaključio je pomoćnik ministra turizma Robert Pende.

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec pohvalio je obitelj Čuček za hrabro ulaganje u smještajne kapacitete, ali i za uspjeh što u ovim vremenima zapošljava deset ljudi i uz to investira i dalje. Vlasnik Damir Čuček rekao je da je u najmu prostora bio još od sredine 90-ih godina. „Prije dvije godine navedeni prostor smo kupili, preuredili i renovirali, otvorili veliku kuhinju i restoran, a sada otvaramo i ove četiri sobe. Nije bilo lako, ali uspjeli smo“, rekao je vlasnik Damir Čuček. Među brojnim uzvanicima na svečanom otvorenju bili su i predsjednik Obrtničke Komore KZŽ Davor Pleško, predsjednik  HGK ŽK Krapina Josip Grilec, načelnik općine Đurmanec Damir Belošević i načelnik općine Jesenje Ivan Maligec.


Fotogalerija