Zagorje
Bajka na dlanu

U Gubaševu prezentacija projekta vrijednog 15.000.000 kuna

Datum objave: 4. prosinca 2016.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 15.997.519,33 kuna, od čega Euroska unija  financira 5.149.505,34 kune. Investicija OMP-a trebala bi rezultirati povećanjem proizvodnih i skladišnih kapaciteta, povećanjem prihoda od prodaje i izvoza te povećanjem broja zaposlenih. Zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko FerekJambrek je nakon obilaska pogona tvrtke OMP istaknuo “Ovakve su investicije rezultat rada poduzetnika koji gleda nekoliko godina unaprijed, poduzetnika koji ima viziju i prati tržište. Ulaganje će otvoriti nekoliko radnih mjesta, ali i još jednom jasno pokazati kako su sredstva iz europskih fondova itekako dostupna” poručio je zamjenik župana Ferek-Jambrek koji je ovom prilikom pohvalio i Zagorsku razvojnu agenciju zbog njezine uloge u realizaciji ovog projekta.

Tvrtka OMP – obrada metala, trgovina proizvodi asortiman od nekoliko tisuća različitih, većinom izvanstandardnih metalnih proizvoda potrebnih za kemijsku, prehrambenu, procesnu i medicinsku industriju. Obrađuju se različite vrste materijala od kojih većinom prevladava nehrđajući čelik, crni čelik, aluminij, mesing, bakar i bronca. Vlasnik obrta Vladimir Pleško pojasnio je motivaciju za ulaskom u novu investiciju: “Za poslove koje radimo za inozemno tržište kupili smo velik broj strojeva te nam je postojeći prostor postao premalen. Krenuli smo u pripremu izgradnje nove hale i nabavu još suvremenijih i bržih strojeva s kojima bi zadovoljavali sve potrebe koje zahtijeva današnja strojarska obrada metala u Europi.” OMP cjelokupnu proizvodnju izvozi na njemačko i švicarsko tržište.

 Obilasku pogona i prezentaciji projekta nazočio je i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško, brojni poslovni partneri OMP-a te predstavnici Zagorske razvojne agencije


Fotogalerija