Zagorje
Bajka na dlanu

U Kini predstavljena turistička ponuda KZŽ

Datum objave: 4. travnja 2016.

U hrvatskoj delegaciji, koja je brojila 8 predstavnika, bili su i predstavnici Krapinsko-zagorske županije, načelnik općine Krapinskih Toplica, Ernest Svažić i ispred TZ Krapinsko zagorske županije, Ksenija Tomić, voditeljica ureda TZ županije.

 

Spomenutoj Konferenciji u Jiaxingu prisustvovalo je preko četiristo predstavnika prvenstveno kineskih i korejskih turističkih agencija. Prvog dana Konferencije održani su poslovni susreti s predstavnicima agencija, tijekom kojeg je u dvorani prikazan sedmominutni promotivni film o Zagorju, “Zagorje-Bajka na dlanu”, a g. Ernest Svažić predstavio je turističke posebnosti Zagorja te je osim toplica i kulturne baštine u prezentaciji stavljen naglasak na kvalitetu smještaja u Zagorju te izvrsnu prometnu povezanost s europskim metropolama, a Ksenija Tomić bila je u kontaktu sa agentima koji su tražili dodatne informacije o našoj destinaciji.

 

Kinezi su izuzetno mobilni turisti te je moguća kombinacija smještaja u hotelima s dnevnim izletima u metropole Srednje Europe, poput Zagreba, Beča, Budimpešte, Bratislave, Salzburga i Ljubljane. Prije početka Konferencije održan je susret korejske i hrvatske delegacije sa zamjenikom gradonačelnika Jiaxinga, mr. Zhang Ren Guiem. Delegacija Hrvatske posebno je zadovoljna susretima i obavljenim razgovorima s domaćinima koji su uz izuzetno gostoprimstvo pokazali i zainteresiranost za nastavak suradnje grada Jiaxinga i Krapinsko-zagorske županije.