Zagorje
Bajka na dlanu

U Kinu Toplice održana zagorska premijera filma “Nosila je rubac črleni”

Datum objave: 23. rujna 2022.

Komedija redatelja Gorana Dukića i scenaristice Sandre Antolić snimljena je većim dijelom u Hrvatskom zagorju i prvi je dugometražni igrani film na kajkavskom nakon pola stoljeća, a zagorska premijera okupila je velik broj gledatelja, među kojima je bila i zamjenica župana Jasna Petek. „Filmske kritike su ovom filmu jako naklonjene, a u Puli dobio i nagradu publike. Kažu da je to najveseliji i najneobičniji domaći dugometražni film u proteklih 10 godina, a ono što nas posebno veseli je da je unatrag 50 godina to prvi film na kajkavskom jeziku i stoga se veselimo današnjoj predstavi, kinoprojekciji, druženju s glumcima i glumicama i nadamo se da će ovo stvarno biti jedna lijepa večer, ne samo večeras, već i na svim kinoprojekcijama u Zagorju“ –poručila je, prije projekcije, zamjenica župana Petek.

Radnja filma „Nosila je rubac črleni“  smještena je u pitomo Hrvatsko zagorje ’90-ih, u glavnim ulogama su Nataša Dorčić i Tesa Litvan, a glume i brojni drugi poznati domaći glumci: Areta Ćurković, Dora Polić, Sunčana Zelenika, Jadranka Đokić, Pjer Meničanin, Ljubo Zečević, Krešimir Mikić, Ljubomir i Jan Kerekeš. Film je ljetos osvojio nagradu publike za najbolji film na Pulskom filmskom festivalu. Prikazivanje u Zagorju nastavlja već u subotu novom projekcijom u Krapinskim Toplica te projekcijom u Kinu Krapina, gdje će film biti prikazan i 1. listopada. Nedjeljna projekcija u Zaboku je već rasprodana pa će se dodatna održati 28. rujna.

Projekciju filma Nosila je rubac črleni u Krapinskim Toplicama pratila je i filmska ekipa pa tako i režiser Goran Dukić, koji je istaknuo kako ga nije iznenadio velik interes za film koji je i sniman u Zagorju. „Dugo  smo radili audicije i birali glumce. Jako sam zadovoljan s tim kako je ispalo i mislim da su i Nataša i Tesa napravile fantastičan posao, a i prasica Beba je odlična“ – kazao je režiser Dukić.

Načelnica Općine Krapinske Toplice Gordana Jureković poručila je kako je ponosna što je premijera ovog filma, nakon pretpremijere u Zagrebu, održana upravo u Krapinskim Toplicama. „Izuzetno mi je drago i veseli me činjenica da nakon tri mjeseca od otvorenja kina imamo jednu ovakvu premijeru s glumcima, redateljem, punim gledalištem i kinom u kojem se traži karta više“ – kazala je načelnica Jureković te posebno zahvalila Miji Pavliši koja intenzivno radi na revitalizaciji Kina Toplice.  „Nadam se da će ova projekcija biti poticaj svoj publici iz Krapinskih Toplica i okolice da dođu i na ostale projekcije. Naime, ekipa se trudi u Kino Toplice dovesti sve najtraženije naslove koji trenutno igraju u kinima u Zagrebu“ – dodala je zamjenica župana Jasna Petek.


Fotogalerija