Zagorje
Bajka na dlanu

U Klanjcu održana 17. Zahvala jeseni

Datum objave: 8. listopada 2018.

U sklopu svečanosti otvorenja manifestacije Zahvala jeseni je u subotu, 6. listopada 2018. Godine održan program Zapjevaj i zapleši u kraju Lijepe naše, s više od 200 izvođača iz 8 europskih zemalja uključenih u projekt Europa za građane. Ovogodišnju Zahvalu jeseni otvorio je potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić, koji je istaknuo kako je najbolji nain za upoznavanje drugih kultura doći u drugu zemlju družiti se s tamošnjim ljudima „Težimo tome da Europa nema granica i mentalnih barijera među ljudima. Čestitam gradonačelniku Klanjca  na tome što je jedini u Hrvatskoj četvrti put uspio dobiti vrijedan europski projekt koji spaja zagorsku tradiciju, baštinu i proizvode s međunarodnim izvođačima“ – rekao je potpredsjednik Hrvatskog sabora Hajdaš Dončić.

Na otvorenju manifestacije bio je i župan Željko Kolar zajedno sa zamjenicima Jasnom Petek i Anđelkom FerekomJambrekom. „Ovdje su predstavnici osam europskih država koji promoviraju svoju kulturu i baštinu, što zasigurno nije mala stvar. I sama promocija Klanjca i Krapinsko-zagorske županije kao turističke destinacije proširit će se, zahvaljujući ovoj manifestaciji, na sve ove zemlje“ – naglasio je župan Kolar,  koji je također pozdravio okupljene na središnjem klanječkom trgu, kao i gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek.

U Klanjcu je na Zahvali jeseni u sklopu projekta Europa za građene nastupili su izvođai iz Hrvatske, Poljske, Slovačke, Češke, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije. Program manifestacije počeo je u petak, 5. listopada, kulturno-glazbenim programom Klanjec moj grad u sklopu kojeg je u Gradskoj knjižnici otvorena izložba slika Dvorci Hrvatskog zagorja. Tijekom vikenda održan bogat tradicijski sajam, biciklijada, radionice likovnih umjetnika i ulinih zabavljača, predstava Mak teatra, kulinarski show, nastup dječjeg vrtića, osnovne škole i mažoretkinja te bogat glazbeni program.

Zahvalu jeseni je ove godine organizirao Grad Klanjec, Kulturni centar Klanjec te Turistička zajednica podruja Tuhlja, Klanjca i Velikog Trgovišća.


Fotogalerija