Zagorje
Bajka na dlanu

U Klanjcu održana 18. Zahvala jeseni

Datum objave: 7. listopada 2019.

Ovogodišnju Zahvalu jeseni otvorio je potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić, koji je tom prilikom istaknuo kako Klanjec, koji se brendira kao mjesto kulturnog turizma, ovom manifestacijom širi svoju turističku ponudu. „Svake godine do sada ovdje su dolazili različiti izvođači iz drugih država i mislim da će ta tradicija opstati, što je dobro za ovaj kraj i Krapinsko – zagorsku županiju, jer ovdje se prikazuju tradicionalni običaji, a isto tako, u Zagorju se uvijek može dobro i pojesti i popiti“ – rekao je potpredsjednik Sabora Hajdaš Dončić.

Na otvorenju Zahvala jeseni bio je i župan Željko Kolar:  „Jesen je u Krapinsko – zagorskoj županiji bogata raznim manifestacijama, a jedna od njih je svakako “Klanječka jesen“. Krenuli smo skromno, sami za sebe, a danas je to jedna ozbiljna manifestacija koja se četiri godine za redom provodila kroz projekt Europa za građane. Bitno je isto tako da dajemo mogućnost našim domaćim OPG – ovima da prezentiraju svoje proizvode i da kulturnim programom na neki način stavimo Klanjec na kartu turizma, jer na karti kulture se nalazi već odavno“  – rekao je župan Kolar te dodao kako je atmosfera na Zahvali jeseni najbolja pozivnica svim posjetiteljima Klanjca da se ponovno vrate.

Gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek naglasio je kako se Zahvala jeseni širi i nadograđuje iz godine u godinu. „Počeli smo vrlo skromno s jednim štandom naših vinara, a danas smo prešli granice grada Klanjca, Krapinsko – zagorske županije i Hrvatske, pa je tako u protekle četiri godine ovdje bila “čitava Europa“, imali smo goste iz mnogih europskih zemalja“ – rekao je gradonačelnik Brlek te dodao kako se oni judi koji jednom dođu u Klanjec, obično u njega i vraćaju.

U sklopu Zahvala jeseni održan je bogat program, iz kojeg izdvajamo kulturno-glazbeni program Klanjec – moj grad, tradicionalni susret kulturno – umjetničkih društava i glazbenih skupina Zapjevaj i zapleši u kraju Lijepe naš, glazbeno-plesni program Dječjeg vrtića Kesten, dječjeg folklora KUD-a Antun Mihanović i mažoretkinja Dubrovčan, kao i otvorenje izložbe u studiju Galerije A. Augustinčića Budući klanječki kipari izlažu

 


Fotogalerija