Zagorje
Bajka na dlanu

U Krapini obilježen Dan Grada

Datum objave: 7. prosinca 2022.

Na svečanosti je bio i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je u pozdravnom govoru uputio čestitke povodom Dana Grada i Župe. „Ja kao župan i moj tim veselimo se svakom projektu Grada Krapine jer je Krapina jednim većim dijelom i ogledalo same županije. Da bi bili uspješni, moramo surađivati. Izbori su da damo ljudima mogućnost da biraju, a nakon toga svi koji su dobili povjerenje ljudi dužni su surađivati sa svima koji su u mogućnosti da pomognu da se projekti koji su bitni za naš grad, općinu, županiju, državu, provedu. Vrlo su izazovna vremena, čitava Europska unija se zasniva na dugoročnom planiranju. financijska omotnica je sedmogodišnja. U današnje vrijeme kada smo imali i pandemiju, dva potresa, nesretni rat u Ukrajini, sve to zapravo donosi dio nestabilnosti i poremećaja na tržištu. Zbog toga je danas još teže upravljati općinom, gradom, županijom, državom“ – istaknuo je župan Kolar te posebno čestitao svim dobitnicima gradskih priznanja.

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović govorio je o provedenim aktivnostima i realiziranim projektima u proteklom razdoblju te o planovima za naredno. Zahvalivši svim suradnicima na trudu, angažmanu, radu i suradnji, gradonačelnik Gregurović je naglasio kako bez obzira na političke boje svoj odnos moraju graditi na koristi koje im donose sličnosti, a ne tražiti ono što ih razlikuje. „Želim da na takvim postulatima gradimo našu budućnost, ali i budućnost naše djece“ poručio je gradonačelnik Grad Krapina Zoran Gregurović.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak se, uz čestitke za Dan Grada i Župe, posebno osvrnula na provođenje europskih projekata. „U proteklih 7 do 8 godina korištenja prve financijske omotnice, bili smo željni iskoristiti što je više moguće dostupnih EU fondova, realizirati mnogobrojne projekte koji čine boljitak diljem naše domovine. Grad Krapina je to prepoznao, neki projekti su već završeni, neki su u realizaciji. Mi kao resorno ministarstvo i Vlada smo tu da vam pružimo dodatnu pomoć da nastavite realizirati brojne projekte koji ostaju trajna vrijednost u vašem gradu“ – rekla je ministrica Tramišak.

Sve okupljene pozdravio je i predsjednik Gradskog vijeća Mladen Gregurović, koji je zajedno sa gradonačelnikom Zoranom Gregurovićem, uručio i ovogodišnja gradska priznanja. Mala plaketa dodijeljena je Luki Hršaku za uspjehe postignute na natjecanjima iz znanja, a Plaketa profesorici Miljenki Hršak za mentorske uspjehe postignute na natjecanjima iz znanja i za doprinos razvoju obrazovanja i mentorstva u Gradu Krapini, Veterinarskoj stanici u Krapini povodom 70. obljetnice, kao i doktorici Almiri Tabaković za doprinos u unapređenju zdravstvene skrbi djece u Gradu Krapini. Povelje su dodijeljene Branku Ovčariću za izniman doprinos u promicanju kajkavske popevke te cjelokupnog kajkavskog glazbenog stvaralaštva, Udruzi umirovljenika Krapina povodom 75. obljetnice uspješnog rada i djelovanja te Sanji Sever Mališ za izniman doprinos u razvoju ekonomske znanosti i promicanje imena Grada Krapine. Dodijeljena su i dva priznanja gradonačelnika, Marijanu Merkašu za izniman doprinos unapređenju lokalne zajednice te tvrtki Knauf Krapina d.o.o. za doprinos razvoju gospodarstva. U ime svih nagrađenih zahvalila je dekanica Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Sanja Sever Mališ.


Fotogalerija