Zagorje
Bajka na dlanu

U Krapini održana još jedna humanitarna modna revija City modus

Datum objave: 19. prosinca 2023.

Humanitarna modna revija City modus održana je u ponedjeljak, 18. prosinca 2023. godine, u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini. Revija je održana pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije, a prikupljena sredstva namijenjena su za rad Udruge žena oboljelih od raka dojke „Pink Life” i Klub roditelja nedonoščadi „Palčići”. Kako je istaknula zamjenica župana Jasna Petek, Krapinsko-zagorska županija već sedam godina pomaže humanitarne projekte City Modus, a ovo je treća godina zaredom da se humanitarna modna revija održava u Krapini.

„Mi u županiji nemamo udrugu koja se striktno bavi tim pitanjima, ali imamo brojne druge udruge koje okupljaju ljude oboljele od karcinoma, ne samo nužno žene oboljele od raka dojke. Imamo udruge osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju koje isto tako brinu o potrebama onih najmanjih, pa i palčića u njihovoj najranijoj dobi“ – rekla je zamjenica Petek i dodala da se Krapinsko-zagorska županija vrlo rado uključuje u humanitarne akcije, pa tako i ovu.

Direktorica City Modus projekta Iva Loparić Kontek rekla je da je već prikupljeno i uplaćeno1000 euraza pomoć palčićima i 800 eura Udruzi „Pink Life”. Kako je kazala, u Krapinu rado dolaze jer su za ovu županiju i grad posebno vezani. „Za Krapinu smo posebno vezani, prvo zbog župana Kolara i zbog toga što je ovdje drugačija publika koja nekako diše s nama i draža mi je, bez obzira na to što je Zagreb moj grad. Nismo usmjereni samo na pomoć bolnicama u Zagrebu, već pomažemo i drugima diljem Hrvatske i jako smo sretni kada možemo pomoći“ – kazala je direktorica Loparić Kontek.

Organizatorica Hana Tabaković Baksa istaknula je da revija, osim što je humanitarnog karaktera, promovira hrvatske dizajnere, mlade i neafirmirane, ali i one već afirmirane. „ Ovdje se danas prvi put predstavlja i Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću iz Zaboka, oni su napravili scenski prikaz o tome što sve rade u školi i kako su zamislili cijelu priču. Reviju, uz profesionalne manekenke, nose i žene iz javnog, političkog i društvenog života. Ovdje su danas i gradonačelnica Zlatara, saborske zastupnice, zastupnice u gradskoj skupštini, poduzetnice, missica Hrvatske… Društvo je raznoliko, dajemo podršku „žene za žene”“ – kazala je  Tabaković Baksa.

 


Fotogalerija