Zagorje
Bajka na dlanu

U Krapini otvorene XXII. Aquae Vivae Sportske igre učenika

Datum objave: 27. lipnja 2023.

U sportskoj dvorani Srednje škole Krapina u utorak 27. lipnja 2023. održano je otvorenje 22. Aquae Vivae Sportskih igara učenika.

Svečanosti otvorenja prisustvovala je zamjenica župana Jasna Petek, koja je istaknula kako je jako važno da se djeca bave sportskim aktivnostima. „Sve sportske aktivnosti koje se provode u ekipama, društvu, vani na svježem zraku, zapravo promoviraju zdrave stilove života. Ne samo da preveniraju pretilost, već i razne bolesti u kasnijoj životnoj dobi i ono što je jako važno, bavljenjem sportom i tjelesnom aktivnošću na najbolji način preveniramo i kasniju eventualnu zlouporabu opojnih droga“, rekla je zamjenica župana Jasna Petek te dodala kako Krapinsko-zagorska županija dugi niz godina podržava ovu manifestaciju s ciljem osvješćivanja građana koliko je tjelesna aktivnost važna za zdravlje.

Organizator ove sportske manifestacije je Društvo sportskih igara učenika. Predsjednik Društva Nenad Sikirica istaknuo je da se u proteklih 21 godinu na Sportskim igrama natjecalo preko 20 tisuća djece.

„Učenici se natječu u 13 sportova.  Najveći je interes za nogomet, futsal, ali i odbojku na pijesku, košarku i rukomet. Tu su i individualni sportovi, stolni tenis, cross, biciklizam, sportovi na vodi na bazenima, a interesantno je da imamo i navijačku skupinu, kako bi se razvila kultura navijanja“, rekao je predsjednik Društva Nenad Sikirica. Također je istaknuo kako je za svu djecu s područja čitave županije organiziran besplatan prijevoz na sportska druženja, a zadnja tri dana najbolji učenici okupit će se u Krapinskim Toplicama na završnici, gdje će im biti dodijeljene nagrade te će u vodenom parku Aquae Vivae moći potražiti spas od ljetnih vrućina zahvaljujući besplatnom ulazu na bazen.

Otvorenju su prisustvovala djeca iz dječjih vrtića Bedekovčina, Gustav Krklec Krapina, Konjščina, Maslačak Krapinske Toplice, Sveti Križ Začretje, Škrinjica, Radoboj, Zipkica Zabok i Zlatni dani Zlatar Bistrica.

 

 


Fotogalerija