Zagorje
Bajka na dlanu

U Krapinskim Toplicama obilježen Svjetski dan fizioterapije

Datum objave: 8. rujna 2023.

U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice je u petak, 8. rujna 2023. godine, obilježen Svjetski dan fizioterapije, koji je posvećen upalnom reumatizmu.

U bolničkom parku i predvorju Bolnice djelatnici bolnice postavili su edukacijski pult te pacijente i prolaznike educirali o važnosti tjelesne aktivnosti, hodanja i općenito vježbanja. Također su demonstrirali pravilno izvođenje vježbi, mjerili jačinu stiska šake te educirali o samopomoći kod kontrole boli, oteklina i ukočenosti. Među brojnim okupljenima na prostoru obilježavanja  Svjetskog dana fizioterapije bili su i ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice Danijel Javorić Barić, predsjednica Hrvatske komore fizioterapeuta Mirjana Grubišić te zamjenica župana Jasna Petek koja je svim fizioterapeutima i fizioterapeutkinjama čestitala Svjetski dan fizioterapije.

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana fizioterapeuta se od 13 sati održava online predavanje za fizioterapeute na temu reumatoidni artritis, magistre fizioterapije Andreje Ščukanec.


Fotogalerija