Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 24. studenoga 2015.

Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek je poželjela dobrodošlicu svim gostima. „Jedinice lokalne samouprave i mi kao Županija ulažemo napore u materijalno tehničke uvjete, no mi se možemo truditi koliko hoćemo ako nema sustavnog ulaganja u resurse u stručnost u što spada i ovaj stručni skup. Zato Krapinsko-zagorska županija uvijek rado pomaže ovakva stručna događanja“  istaknula je zamjenica župana na početku svog obraćanja i potom dodala „Činimo velike napore kako bi svoj djeci, a osobito onima koji trebaju našu dodatnu podršku – djeci s poteškoćama u razvoju i talentiranoj djeci, osigurali adekvatni predškolski odgoj i obrazovanje.“  Zamjenica župana je stručne suradnike koji su u Krapinske Toplice došli iz drugih županija upoznala s obilježjima sustava predškolskog odgoja i obrazovanja u Zagorju. „U Krapinsko-zagorskoj županiji djeluju 23 dječja vrtića. Vrtiće trenutno nema 13 jedinica lokalne samouprave, ali osam je Općina već napravilo projektnu dokumentaciju i samo čekaju da se u ruralnom fondu otvore odgovarajući natječaji. U sustavu dječjih vrtića trenutno imamo oko 2.000 djece, a oko 1.000 djece je u sustavu predškole koji nisu u dječjim vrtićima i kojoj isto tako sufinanciramo odgojno-obrazovni rad. Ove brojke su pokazatelj našeg trenutnog stanja, naravno da bi mi htjeli da su one i veće, a vjerujem da će u budućnosti i biti“ zaključila je zamjenica župana.

Ciljevi stručnog skupa su da njegovi sudionici usvoje  znanja potrebna za stvaranje prepoznatljivog kurikuluma u ustanovi ranog i predškolskog odgoja te da steknu osnove potrebne za izgrađivanje kvalitetnih suradničkih odnosa, konteksta i odgojno-obrazovne prakse s obzirom na bitne ciljeve odgojno-obrazovnog rada s djecom rane i predškolske dobi. U ostvarivanju ovih ciljeva organizirana su predavanja, vježbe, skupni rad i samostalni rad polaznika.

Osamdesetak stručnih suradnika pozdravili su i načelnik općine Krapinske Toplice Ernest Svažić, viša savjetnica za predškolski odgoj Agencije za odgoj i obrazovanje Andreja Silić i ravnateljica Dječjeg vrtića Maslačak Katarina Cerovec.

Stručni skup Stvaranje prepoznatljivog kurikuluma u ustanovi ranog i predškolskog odgoja održan je u Dječjem vrtiću Maslačak koji je otvoren u srpnju ove godine.


Fotogalerija