Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 5. veljače 2017.

Ova socijalna usluga poludnevnog boravka provodi se u suradnji s Krapinsko – zagorskom županijom, centrima za socijalnu skrb i osnovnim školama, a nositelj je Odgojni dom Bedekovčina. Zamjenica župana Jasna PEtek pozdravila je sve prisutne i tom prilikom kazala “Na planu socijalnih usluga u zajednici izvrsno surađujemo s institucijama koje nisu u našoj izravnoj nadležnosti te s njima provodimo projekte koji su izrazito važni za našu djecu. Ovo je jedan od važnih preventivnih programa na kojima Krapinsko-zagorska županija radi, usluga je počela u Bedekovčini, zatim je išla u Mače, Brestovec Orehovički, Stubičke Toplice i evo nas sad u Krapinskim Toplicama te uopće ne sumnjam da ćemo nastaviti i dalje” poručila je zamjenica župana za društvene djelatnosti i istaknula Odgojni dom Bedekovčina kao ustanovu koja je krenula u deinstitucionalizaciju u čemu i jest vrlo uspješna.

OŠ Krapinske Toplice osigurala je prostor, a Odgojni dom Bedekovčina namještaje i opremu, kao i dvije stručne djelatnice. Usporedo s uslugom poludnevnog boravka, za roditelje uključene djece s nadležnim Centrom za socijalnu skrb Zabok dogovorena je i provedba usluge savjetovanja i pomaganja obitelji.

Okupljene na simboličnoj svečanosti otvorenja pozdravili su i načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić, ravnatelj OŠ Krapinske Toplice Samson Štibohar, ravnateljica Odgojnog doma Bedekovčina Tamara Kotarski, a sam prostor poludnevnog boravka blagoslovio je župnik u Krapinskom Toplicama Mato Herceg.  Na svečanosti su bili i ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice Antun Zupanc, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zabok Tanja Cujzek te ravnatelji više zagorskih osnovnih škola. Prigodni popratni program izveli su učenici OŠ Krapinske Toplice.


Fotogalerija