Zagorje
Bajka na dlanu

U Kumrovcu obilježen Dan mladosti

Datum objave: 24. svibnja 2022.

Događanju je nazočila i zamjenica župana Krapinsko – zagorske županije Jasna Petek, koja je u svom pozdravnom govoru o Josipu Brozu Titu rekla: „U Drugom svjetskom ratu veliki vojskovođa, a u miru lider. Čovjek koji je imao hrabrosti i odvažnosti uputiti se na treći put, put nesvrstanosti, boreći se za male narode Azije, Afrike i Južne Amerike. Danas smo ovdje i da bismo podržali i da bismo se borili za ideju ravnopravnosti, poštivanja različitosti i tolerancije za antifašističke ideje. Danas je više nego ikad važno boriti se za prava i dostojanstvo čovjeka. Zato smo danas ovdje –“ – poručila je zamjenica župana Jasna Petek te dodala kako se Tito u narodnooslobodilačkoj borbi odvažno vodio pokret za oslobođenje svoje domovine. „Upravo tom idejom bili su vođeni i hrvatski branitelji koji su zaslužni da danas imamo našu Hrvatsku“  – naglasila je zamjenica Petek.

U sklopu bogatom programa Dana mladosti okupljenima u Kumrovcu obratili su se i predsjednik Republike Hrvatske od 2000. do 2010. godine Stipe Mesić, načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt, predsjednik Saveza društava Josip Broz Tito Jovan Vejnović, predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske Franjo Habulin,  u ime gostiju iz Crne Gore Dragan Mitov Djurović te u ime mladih antifašista iz Bosne i Hercegovine Sandra Džemaili.

Program je otvorio Partizanski zbor Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Grada Zagreba i Zagrebačke županije izvođenjem Lijepe naše i Internacionale.  Prigodni tekst pročitao je Vilim Matula, a u programu su nastupili i Ansambl Zabok, sopranistica Barbara Othman u pratnji glazbenog virtuoza Marjana Krajne te Partizanski pevski zbor Pinko Tomažič iz Trsta.


Fotogalerija