Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 13. rujna 2020.

U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 5 novih osoba pozitivnih na koronavirus, sa prebivalištima na području Općine Đurmanec (4) i Općine Krapinske Toplice (1). Svi novooboljeli su bili u samoizolaciji. U istomje razdoblju pristiglo i 76 negativnih nalaza.

Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja Krapinsko-zagorske županije je 58. 

Budući da se među novobooljelima nalaze i osobe zaposlene u Osnovnoj školi Đurmanec, škola je, uz suglasnost Krapinsko-zagorske županije kao osnivača škole i Stožera civilne zaštite Općine Đurmanec, donijela odluku da će nastavu od 14. do 25. rujna 2020. godine provoditi prema modelu C, odnosno da će se nastava odvijati online. Odluka vrijedi za sve učenike i matične i područnih škola.

Odluka je donijeta sukladno preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja u dokumentu Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19. Naime, nakon što smo u petak izvijestili da je na koronavirus pozitivna osoba zaposlena u OŠ Đurmanec, danas su pristigli pozitivni nalazi za dodatne dvije osobe zaposlene u školi. Zavod za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije je mjeru samoizolacije odredio za još 7 djelatnika škole i 104 djece.