Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 9. listopada 2017.

Zamjenica župana Jasna Petek zahvalila je organizatorima ove manifestacije što u Loboru već 11. put dodjeljuje nagradu za najbolji hrvatski književni putopis. „Izrazito mi je drago što se ovdje u Loboru svake godine imamo dodjelu nagrade Hrvatski književni putopis, čime se doprinosi čuvanju ove književne vrste, ali i čuvanju lika i djela Franje Horvata Kiša“ – istaknula je zamjenica župana za društvene djelatnosti te poručila kako će Krapinsko-zagorska županija, kao i niz godina do sada, ovu manifestaciju pomagati i podupirati.

Nagrade časopisa Kaj dodijeljene su dvjema autoricama Božici Jelušić i Božici Brkan. Nagrade organizatora i domaćina Udruge za kulturno stvaralaštvo “Franjo Horvat Kiš” Tomislavu Šovagoviću i Biserki Goleš Glasnović, a četiri ravnopravne novčane nagrade prema ocjeni stručnog suda pripale su Tomislavu Marijanu Bilosniću, Božidaru Brezinščaku Bagoli, Zvjezdani Jembrih i Denisu Peričiću. U stručnom sudu bili su +Joža Skok, dopredsjednik Kajkavskoga spravišća Ivo Kalinski, Božica Pažur i Darko Raškaj.

U sklopu programa, a prije same svečanosti proglašenja pobjednika 11. Hrvatskog književnog putopisa, održana je in memorijska gostujuća Tribina Kajkavskoga spravišča – Hommage prof. dr. sc. Joži Skoku – idejnom začetniku programa i natječaja književnoga putopisa u Loboru.

Okupljene je pozdravio i zamjenik načelnice Lobora Josip Horvat. U glazbenom dijelu programa nastupile su sopranistica Klasja Modrušan i pijanistica Eva  Kirchmayer Bilić, a voditelj i interpretator bio je glumac Dubravko Sidor