Zagorje
Bajka na dlanu

U Lovrečanu otvoreno novo dječje igralište

Datum objave: 10. kolovoza 2021.

Novouređeno dječje igralište su simboličnim rezanjem vrpce simbolično otvorili zamjenica župana Jasna Petek, načelnica Općine Zlatar Bistrica Vesna Mikulec i bivši načelnik Općine Žarko Miholić. „Jako nam je važno da se u svakom kutku naše županije otvaraju dječja igrališta. Na mjestima poput ovog naša djeca zajedno sa svojim roditeljima kvalitetno provode svoje vrijeme te nam je stoga izuzetno drago kada postoji inicijativa i htijenje od jedinica lokalnih samouprava za njihovu gradnju“ – rekla je zamjenica župana Jasna Petek te napomenula kako se Županija uvijek rado uključi u takve hvalevrijedne projekte.

Načelnica Općine Zlatar Bistrica Vesna Mikulec istaknula je kako je projekt gradnje igrališta započeo njezin prethodnik Žarko Miholić te ga je ona sa zadovoljstvom završila. „Ovime se u Lovrečanu osiguravaju uvjeti za sigurnu igru i druženje, bolji uvjeti za rast i razvoj djece, povezivanje djece i mladih“ – rekla je načelnica Mikulec te zahvalila Krapinsko-zagorskoj županiji i LAG-u Zeleni Bregi koji su podržavali i pomogli realizaciju ovog projekta.

Igralište je blagoslovio zlatarbistrički župnik Petar Repić, a u prigodnom programu nastupile su Zlatarbistričke mažoretkinje. Nakon otvorenja igrališta, slijedila je misa i proštenje kod kapele sv. Lovre.


Fotogalerija