Zagorje
Bajka na dlanu

U Mariji Bistrici otvoren radni susret LAG-ova

Datum objave: 12. veljače 2016.

U sklopu susreta odžava se radionica i predavanja usmjereni na razvoj procesa izrade Lokalne razvojne strategije te planiranje ruralnog razvoja i projekata.  Program uključuje i razgledavanje potencijalnih projekata na području Marije Bistrice te terenski obilazak lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava kao dobrog primjera ruralnog razvoja.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar je na otvaranju radnog susreta poručio: „Najveći posao nas tek očekuje. Nakon izrade strategije trebamo napraviti što više dobrih projekata za koje ćemo pokušati izvući maksimalan predviđen iznos. Tek po realizaciji tih projekata moći ćemo zaokružiti kompletnu sliku i vrednovati rad lokalnih akcijskih grupa“ rekao je župan Kolar i poručio „Vjerujem u stručnost i motiviranost naših ljudi koji uvijek dobro prolaze kada ovise sami o sebi. Sada je takva situacija. Naš uspjeh u povlačenju novaca ovisi o našem trudi i vještini u pisanju projekata. Gledajući vas ovdje i znajući što ste napravili u svojim sredinama apsolutno sam uvjeren da ćemo uspjeti u ovoj zahtjevnoj zadaći koja je pred nama“ naglasio je župan Željko Kolar koji je ovom prilikom podsjetio da Krapinsko-zagorska županija na razne načine kontinuirano potiče gospodarstvo te  je upravo ona prva u Hrvatskoj napravila mjere ruralnog razvoja.

Sve prisutne u Mariji Bistrici su pozdravili i predsjednik LAG-a Zeleni Bregi Žarko Miholić te direktor Regionalne razvojne agencije Zagrebačke županije Zlatko Herček. Na radionici je sudjelovali i više gradonačelnika te načelnika zagorskih gradova i općina, kao i predstavnici LAG-ova iz cijele Hrvatske te nekoliko njih iz Slovenije.

 

 


Fotogalerija