Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 13. travnja 2016.

Na simpoziju je bilo riječi o podršci dojenju u okviru Krapinsko-zagorske županije, zatim općenito o programu zaštite i promicanja dojenja u Hrvatskoj, kao i o promicanju humanizacije poroda, poticanju i podršci dojenju u rodilištu te važnosti nastavka podrške i praćenja dojenja nakon izlaska majki iz rodilišta. Također, predstavljen je rad Županijskog koordinacijskog tima za promociju dojenja sa implementacijom Projekta: Krapinsko-zagorska županija-prijatelj dojenja te o dosizanju standarda za postizanje titule „Rodilište prijatelj majki i djece“ u rodilištu Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana. Isto tako, mogla su se čuti iskustva i primjeri dobre prakse kroz sudjelovanje predstavnika drugih županija.

Otvorenju simpozija nazočila je i zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek, koja je tom prilikom istaknula: „Podupiremo sve aktivnosti na području županije vezane za promicanje dojenja, od onih koje provode patronažne sestre Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije, poput tečajeva za trudnice ili grupe potpore dojenju, pa do onih koje provodi Opća bolnica Zabok. Osnovali smo i županijski Koordinacijski tim za promicanje dojenja, a sve aktivnosti koje provodi taj tim, poput ovog današnjeg simpozija, vode upravo tome da rodilište u zabočkoj bolnici stekne status prijatelja majki a da Krapinsko-zagorska županija u budućnosti stekne status prijatelja djece“.  

Sudionike simpozija pozdravili su i sanacijski upravitelj bolnice Tihomir Vančina, predsjednik Koordinacijskog tima za promociju dojenja KZŽ dr. Rajko Fureš i zamjenica gradonačelnika Zaboka Nevenka Gregurić. Znanstveno-stručni simpozij bio je namijenjen predstavnicima zdravstvenih ustanova, posebno liječnicima obiteljske medicine koji brinu o djeci predškolske dobi, kao i liječnicima zdravstvene zaštite žena, patronažnim i medicinskim sestrama.


Fotogalerija