Zagorje
Bajka na dlanu

U Oroslavju otvoren Dom kulture i održano bratimljenje sa gradom s Malte

Datum objave: 27. veljače 2022.

Svečanosti je prisustvovala i zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek, koja je uputila iskrene čestitke na novootvorenom prostoru Doma kulture  te istaknula kako je spomenuti prostor odavno bio mjesto lijepim kulturnim događanjima, koncertima, priredbama i festivalima.  „Domovi kulture obično su mjesta susreta, druženja, kulturnih događanja, njegovanja baštine i povijesti, ali i organiziranja raznih kulturnih manifestacija koje slijede nove pravce u kulturi i alternativnu scenu kao što je to bilo ovdje kod mnogih dosadašnjih događanja. Stoga zaista želim da ovo mjesto bude mjesto lijepih, veselih susreta i druženja, ali i učenja, te se nadamo da će i Krapinsko – zagorska županija biti dio toga u budućnosti – rekla je zamjenica Petek te potom i čestitala na bratimljenju.  „Upravo u kontekstu globalnih događanja unatrag nekoliko dana uviđamo koliko je važno prijateljski surađivati, imati zajedničke interese te zajedno planirati i raditi na globalnom nivou. Posebne čestitke upućujem gradonačelnicima na bratimljenju i želim im puno uspješnih zajedničkih projekata, a naravno, sve na korist, zadovoljstvo i veselje građana vaših gradova“ – poručila je zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek. 

Povelju o bratimljenu gradova Oroslavje i Saint Paul’s Bay potpisali su gradonačelnici Viktor Šimunić i Alfred Grima.

Čestitke za bratimljenje uputio je izaslanik predsjednika Republike Hrvatske i predsjednik Odora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić. „Drago mi je da su gospodin Šimunić i Grad Oroslavje brzo našli partnera na Malti, gospodina Alfreda Grima, i mislim da će suradnja, ne samo u ekonomiji nego i kulturi, sportu i svemu ostalome što dva grada zajedno mogu uspostaviti, biti dobra i to je, osim za Grad Oroslavje, dobro i za Krapinsko – zagorsku županiju, ali i za Hrvatsku. Još jednom čestitam i želim što više zajedničkih inicijativa i zajedničkih akcija – poručio je Hajdaš Dončić.

Iznimno sam ponosan što smo ovdje doveli cijelu delegaciju Saint Paul’s Baya. Osim što je otvorenje Doma kulture veliki događaj za naš grad, smatram da je ovo bratimljenje iznimno velik i povijesni trenutak jer se po prvi puta bratime gradovi iz Hrvatske i Malte i smatram da nas čeka veliko i uzbudljivo putovanje kroz projekte i suradnju“ – kazao je ovom prilikom gradonačelnik Grad Oroslavja Viktor Šimunić, koji je također istaknuo kako je dvorana Doma kulture potpuno obnovljena, novi su podovi, zidovi, krov, ali i druge stavke poput klimatizacije, instalacija i razglasa. „Moram posebno istaknuti da je ovo projekt koji je započet od bivšeg gradonačelnika gospodina Tuđe čija je ideja bila da se krene u realizaciju projekta. Nastavio ga je gospodin Gredičak, a evo mi imamo čast da završimo ovaj projekt i da otvorimo ovu dvoranu. Mislim da svi zajedno možemo biti ponosni da Grad Oroslavje i građani Oroslavja imaju jednu ovako lijepu dvoranu, jednu od ljepših u našem kraju. Puno je posla još pred nama, ali najveći posao je napravljen. Bivši su se gradonačelnici potrudili da se krene u ovo, a mi ćemo se pobrinuti da se ova dvorana koristi čim više i da ne bude prazna, nego da svi sugrađani koriste sve njene benefite“ – naglasio je gradonačelnik Šimunić.

 „Počašćen sam biti ovdje i s vama slaviti otvaranje jednog ovako lijepog mjesta kao što je vaš Dom kulture. Također mi je drago što sam ovdje zbog potpisivanja ovog sporazuma oko bratimljenja za kojeg vjerujem da će donijeti benefite ne samo gradovima, nego i našim zemljama kao članicama Europske unije. Veselimo se budućnosti i želimo ovo zajedničko putovanje učiniti još snažnijim kako vrijeme bude odmicalo“ – poručio je gradonačelnik  Saint Paul’s Baya Grima.

Među okupljenima na svečanosti bilo je i više članova Županijske skupštine te predsjednik Odbora za međužupanijsku i međunarodnu suradnju Franjo Horvat.

 

U popratnom programu nastupili su učenici osnovne i srednje škole Oroslavje te članice KUD-a Sloboda Oroslavje.


Fotogalerija