Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 30. siječnja 2020.

Sudjelovali su učenici iz Zagreba, Čakovca, Varaždina, Pule, Marije Bistrice i Zaboka, koji su se natjecali u 2 kategorije, od 12 do 15 godina te 16 i19 godina. Učenici svoje znanje, talent i kreativnost pokazuju u 4 dijela olimpijade: slušni test, meloritamski i ritamski primjer, vokalna izvedba tradicijske skladbe ili skladbe hrvatskog skladatelja te izvedba svoje originalne skladbe. Posebno treba istaknuti važnost stvaranja vlastitih kompozicija čime se potiče kreativnost i stvaralački duh učenika. Zadnje dvije komponente izvode se na koncertnom dijelu pred publikom.

 

U prvoj kategoriji zlatnu diplomu dobio je Tomislav Joć, učenik OGŠ Marija Bistrica pri OŠ Marija Bistrica. Tomislavova mentorica je učiteljica Tatijana Lenart. Srebrnu diplomu dobila je Bela Šarić, učenica OŠ Gustava Krkleca Travno u Zagrebu. Belina mentorica je učiteljica Marijana Maričić. Brončanu diplomu dobila je Una Strbad, učenica III. OŠ u Čakovcu. Unina mentorica je učiteljica Marina Korunek.

 

U drugoj kategoriji prvo mjesto po prvi puta dijele  dva natjecatelja. Anamarija Bukovnik, učenica Gimnazije u Puli i Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova u Puli te Zlatnu diplomu dobili su Matija Pongračić, učenik Prve gimnazije Varaždin i Glazbene škole Varaždin. Anamarijina mentorica je nastavnica Maja Putinja, a Matijine mentorice su nastavnica Lidija Đidara iz Glazbene škole Varaždin i nastavnica Slavica Kelemen iz Prve gimnazije Varaždin. Srebrnu diplomu dobio je Roberto Hren, učenik Gimnazije Zabok i ŠUDIGO u Zaboku. Robertov mentor je nastavnik Ivor Prajdić. Brončanu diplomu dobio je Lovro Gregačević, učenik Gimnazije Antuna Gustava Matoša Đakovo. Lovrin mentor je nastavnik Tomislav Ljepotić. Natjecatelji koji su osvojili zlatne diplome, Tomislav Joć, Anamarija Bukovnik i Matija Pongračić putuju na 5. međunarodnu glazbenu olimpijadu koja će se održati od 22. do 25. travnja na Cipru.

 

Organizatori 3. glazbene olimpijade su  OŠ Janka Leskovara u Pregradi i stručna suradnica na olimpijadi, profesorica Suzana Goldin koja je ujedno i član povjerenstva za ocjenjivanje na Međunarodnoj glazbenoj olimpijadi. Natjecatelje je ocjenjivalo povjerenstvo u sljedećem sastavu: Suzana Goldin kao predsjednica povjerenstva i članovi Petra Tramišak, Deniza Gjini i Dinko Krstinić. Održavanje 3. hrvatske glazbene olimpijade podržali su grad Pregrada i Krapinsko – zagorska županija.


Fotogalerija