Zagorje
Bajka na dlanu

U prostor bivše Done uselio prvi od 13 novih vlasnika

Datum objave: 16. rujna 2018.

Bravarija Putar prva je od 13 tvrtki i obrta, koji će do kraja godine useliti u prostor bivše Done. Župan Željko Kolar  istaknuo je kako se Krapinsko-zagorska županija u priču oko njihovog useljavanja uključila od samih početaka. „Pružili smo prvu pomoć vezano za izradu projektne dokumentacije i geodetskih snimaka da bi uopće moglo doći do dogovora oko kupnje. Naš poduzetnički centar je sada angažiran da svima napravi planove za banke da mogu dobiti kredite“ istaknuo je župan Kolar te pohvalio rad tvrtke Bravarija Putar. „Zahvaljujući takvim ljudima imamo ovakve gospodarske rezultate na području Krapinsko – zagorske županije, stoga dajemo maksimalnu podršku svim poduzetnicima na području županije iz bilo koje općine ili grada“ – poručio je župan Željko Kolar

Bravarija Putar osnovana je 2006. fodine. Trenutno zapošljava 13 osoba, no planira i daljnje zapošljavanje i širenje proizvodnje. „Imamo poslove po cijeloj Hrvatskoj, ali i Austriji i Njemačkoj. Nema značajnijeg objekta u Hrvatskoj na kojem naša bravarija nije prisutna, a ponosni smo na svoje radnike i tim koji nas prati, zahvaljujući investitorima koji su nam to omogućili i našli u nama pouzdanog partnera i dali nam povjerenje“ – rekao je na otvorenju vlasnik Bravarije Josip Putar.

Okupljene je pozdravio i načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić, koji je najavio kako će ulagači u prostor bivše Done na jednogodišnje razdoblje biti oslobođeni komunalne naknade. Gornjostubički župnik Nikola Jurković blagoslovio novi prostor. Na otvaranju je bio i zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko FerekJambrek.


Fotogalerija