Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 17. prosinca 2015.

Članice i članovi Savjeta mladih su i ovom tematskom sjednicom nastavili običaj pozivanja stručnjaka koji im pomoću stručnih izlaganja i objašnjenja pomažu u oblikovanju kritičnog stava prema određenoj temi. Tako su na sjednici u Radoboju uz članice i članove Savjeta mladih sudjelovali njihovi gosti: pročelnica županijskog upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Martina Gregurović Šanjug, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Krapina Jadranka Vuković, ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda Srđan Džakula i Dražen Gerić iz Društva za pomoć mentalno retardiranim osobama Krapina. Gosti su govorili o specifičnostima svog područja rada, ali i cijelog sustava. Pročelnica Martina Gregurović Šanjug ovom je prilikom iznijela osnovne aktivnosti Krapinsko-zagorske županije na području socijalne skrbi i istaknula da se za socijalnu skrb iz županijskog proračuna izdvaja pet milijuna kuna, od čega dva milijuna kuna izvornih sredstava. O kvaliteti diskusije govori i činjenica da se rasprava o trenutnom stanju i mogućnostima njegovog poboljšanja razvila ne samo među članovima Savjeta mladih, nego i među gostima. Oni su ovom prilikom razmatrali položaj mladih unutar sustava socijalne skrbi, ali i načine na koji mladi mogu pomoći njegovom boljem funkcioniranju. Osobito je istaknuta važnost suradnje svih dionika sustava, poticanja poslodavaca za uključivanje osoba s invaliditetom u tržište rada te povećanja broja volontera na području socijalne skrbi. Moderatorice sjednice bile su predsjednica Savjeta Veronika Kolman i članica Ana Florjan. Županijski savjet mladih Krapinsko-zagorske županije će temeljem rasprave i stručnih izlaganja formirati preporuke za poboljšanje sustava s naglaskom na ulogu i položaj mladih.

Sjednica Županijskog savjet mladih se radi poticanja osnivanja i rada savjeta mladih u zagorskim općinama i gradovima, nakon Zaboka i Gornje Stubice, treći put održala izvan središta Županije u Krapini. Županijski savjet kontinuiranom podrškom i motivacijom lokalnih Savjeta želi stvoriti proaktivnu snagu mladih koja će zahvaljujući međusobnoj razmjeni iskustava i komunikaciji biti prepoznatljiv pokretački element u donošenju odluka od potreba i interesa svih mladih na području Krapinsko-zagorske županije.

Više o radu županijskog savjeta mladih možete pronaći na internetskoj stranici mladi.kzz.hr ili na njegovoj facebook stranici.

 

 


Fotogalerija